Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zauvijek povezani

Ova je djevojčica živa zahvaljujući svom vjernom psu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekrasna priča o prijateljstvu između čovjeka i psa dolazi nam iz američkog grada Louisvillea. Trogodišnju Alidu na životu održava pas Mr. Gibbs, koji u svakom trenu na svojim leđima nosi bocu s kisikom zahvaljujući kojoj se bolesna Alida može igrati kao i svi njeni vršnjaci.

Mr. Gibbs je posebno uvježbani mješanac zlatnog retrivera i francuskog pudla (tzv. goldendoodle) koji u svakom trenutku svakog dana pazi na trogodišnju Alidu Knobloch koja boluje od teške bolesti pluća zbog koje može disati samo kroz cjevčicu.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Alidi je sa samo 8. mjeseci dijagnosticirana neuroendokrina hiperplazija zbog koje mora disati na cjevčicu, a zbog čega bi joj, da nema Mr. Gibbsa, i obična šetnja u parku bila preveliko opterećenje jer bi sama morala nositi tešku bocu s kisikom.

Alidini roditelji, Aaron i Debbie, na televiziji su saznali za pse koji se mogu uvježbati tako da pomažu ljudima, po sličnom principu kao što psi vodiči pomažu slijepim osobama.

Zato se njena obitelj preselila iz američke savezne države Utah u 3200 km udaljenu Georgiju kako bi Alida mogla biti sa Mr. Gibbsom koji joj olakšava svakodnevno kretanje tako što bocu s kisikom, koja djevojčicu održava na životu, nosi na svojim leđima te ju prati posvuda.

'Alida se nikada ne žali zbog svoje bolesti. Obožava Mr. Gibbsa i on obožava nju. Pokušavamo joj olakšati život jer tek sada postaje svjesna da je drugačija od ostale djece, ali veza između nje i Mr. Gibbsa postaje sve jača i mislimo da će upravo zbog toga biti sve u redu s njom', govori Alidina majka Debbie Knobloch.

'Mr. Gibbs je još uvijek zaigrano štene koje voli istraživati i jako je nestašan, no čim mu stavimo bocu s kisikom na leđa, postaje pravi profesionalac', rekao je Alidin tata Aaron.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene