Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnici su zahvaljujući svirci pacijenta imali najbolji mogući uvid u to prolazi li sve kako treba, odnosno je li sve u redu s motorikom i govorom.


Brazilac Anthony Kulkamp Dias (33) zasvirao je gitaru za tim kirurga koji mu je prije nekoliko dana u bolnici u Santa Catarini odstranjivao tumor s mozga.

Vezani članci Lopov (Foto: Screenshot/YouTube) S oružjem zaskočio vozača i pokušao mu ukrasti auto, a na kraju se samo svjetski osramotio Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 3 Operiran rekordno veliki tumor na mozgu: ''Bio je izbočen kao da pacijent ima dvije glave''

Dias je tijekom nastupa liječnike počastio klasikom Yesterday od The Beatlesa, s nekoliko tradicionalnih brazilskih pjesama, ali i sa skladbom koju je napisao za svog prije nekoliko mjeseci rođenog sina.

Mislili su da ima tumor, a u glavi joj je doslovce živio blizanac

Oboljelom su čovjeku, pojasnimo, upravo liječnici i dali gitaru u ruke, i to zato što je to idealan način kontrole nad pacijentom dok se izvodi tako osjetljiv zahvat.

Naime, dok ga slušaju, liječnici imaju najbolji mogući uvid u to prolazi li sve kako treba i je li sve u redu s motorikom i govorom pacijenta.

'Najčešće se radi ili noću ili vikendom ili praznikom'

Podsjetimo, takve operacije od 2013. godine više nisu novost ni u Hrvatskoj, te je i u bolnici Nossa Senhora da Conceição to bio već devetnaesti takav zahvat uz cerebralni monitoring.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook