Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima svega...

Ovo su neki od najčudnijih zakona na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem svijeta se svakodnevno donose novi zakoni kojima se reguliraju različite sfere života. No, ponekad neki od njih mogu biti toliko bizarni da postanu i smiješni.

Donosimo vam listu deset najčudnijih i pomalo smiješnih zakona.

Pročitajte i ovo Irena Burba Mnogi to ni ne znaju Što se više ljudi zainteresira, teže ih je ignorirati: Građani mogu sudjelovati u donošenju pravila koja im određuju život, evo i kako Slika nije dostupna NIZ VAŽNIH ODLUKA Vlada smanjila trošarinu na jednu vrstu goriva: Pogledajte kad stupa na snagu

Savršeno mjesto za vječni život

Ako sanjate o vječnom životu, onda biste se trebali preseliti u Longyearbyen, grad koji se nalazi na norveškoj prekomorskoj teritoriji Svalbardu. Tamo je, naime, umiranje protuzakonito. Razlog ovakvm zakonu je činjenica da zbog niskih temperatura kakve su tamo tijekom cijele godine tijela ne trunu. Na groblju je posljednji put neko ukopan još prije 70 godina. Ako se, kojim slučajem, teško bolesni tamo nađete bit ćete avionom hitno prevezeni do kopna gdje možete umrijeti bez straha od uhićenja, piše The Telegraph.

Žvakanje je protuzakonito


Žvačete li često žvakaće gume? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda biste mogli imati problema na vašem putovanju u Singapur. Tamo je od 1992. godine žvakanje žavakaćih guma protuzakonito. Jedina iznimka su nikotinske žvake, ali se one mogu dobiti samo uz recept.

Danski restorani


Ako se, kojim slučajem, nađete u Danskoj svakako otiđite do restorana, ali nemojte se prejesti. Naime, tamo niste obvezni platiti hranu koju ste pojeli ukoliko, prema vašem mišljenju, niste siti nakon objeda.

Što uže, to bolje


U Japanu je zabranjeno biti pretio, a stupanj pretilosti u ovoj zemlji je jedan od najnižih u svijetu. To ih nije spriječilo da 2009. godine donesu zakon o maksimalnom obujmu struka. Primjerice, žene ne smiju imati obujam struka veći od 90 centimetara, a muškarci veći od 80 centimatra.

Tajland voli donje rublje

Ako ponekad volite i ne obući donje rublje, onda ne idite u Tajland. Na Tajlandu je zabranjeno izaći iz kuće bez dojnjeg rublja. No, to nije sve, zabranjeno je voziti automobil bez majice, kao i gaženje po novcu.

>> Deset četvrti koje su među najopasnijima na svijetu!

Svakodnevna provjera

U Danskoj ste prema zakonu obvezni, svaki put prije nego upalite automobil, pogledati ispod njega kako biste se uvjerili da tu nije zaspalo neko dijete. Ono što je još smiješnije je činjenica da u toj zemlji bježanje iz zatvora nije zakonom zabranjeno.

Sve žene na safari u Keniju

Žena ste? Volite safari? Onda je Kenija idealna zemlja za vaš odmor! Tamo je, naime, dozvoljeno turističkim vodičima da goli hodaju po savani, zato se nemojte začuditi ako vam se vodič odjednom počne skidati. Turistima to nije dozvoljeno.

Dozvolu na sunce

Britanski 'Zakon o svemiru' iz 1986. godine će vas dobro nasmijati. Naime, prema tom zakonu, Vlada Velike Britanije može koristiti određenu silu kako bi spriječila invaziju izvanzemaljaca, ali samo ukoliko oni ne posjeduju dozvolu za invaziju.

Ovo ima smisla

Događa li vam se da vas usred noći probudi susjed koji je otišao na wc? U Švicarskoj se to ne bi moglo dogoditi. Tamo je, naime, iza 22 sata zabranjeno puštati vodu iz vodokotlića.

Malo o alkoholu

Jeste li znali da vas u Chicagu mogu uhititi ako stojite dok pijete neko alkoholno piće? Zvuči bizarno, ali je tako. No, to nije sve, u Clevelandu samo jedna osoba smije piti iz jedne boce whiskeyja, dok je u Saskatchewanu u Kanadi zabranjeno piti vodu tamo gdje se toči i pivo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene