Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloglasna mjesta

Deset četvrti koje su među najopasnijima na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo deset vjerojatno najopasnijih gradskih četvrti na svijetu.

10. Dora, Bagdad, Irak
Četvrt Dora u Bagdadu od 2003. godine središte je Al-Qaide i poprište najvećeg broja oružanih sukoba između američke vojske i pripadnika ove terorističke skupine. Većinsko sunitsko stanovništva već je nekoliko puta pokušala obaviti etničko čišćenje nad kršćanskim stanovništvom. Prije 5 godina čak su izdali i fetvu kojom su pokušali prisiliti kršćane da se preobrate na islam. Oni su to odbili nakon čega su počeli nasilini sukobi. Pretprošle godine napadnuta je i jedna katolička crkva za vrijeme nedjeljne mise. Ubijeno je više od 70 osoba, a takvo ponašanje nije nikakav izuzetak u Dori.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... James White James White Uhvaćen jedan od najtraženijih kriminalaca i vođa međunarodne bande: Zaradio oko 150 milijuna eura, tražili ga diljem svijeta

9. Chamelecon, San Pedro Sula, Honduras
San Pedro Sula grad je razoren kriminalom, drogom, sukobima bandi i siromaštvom. Ovaj grad ima jednu od najviših stopa ubojstava na svijetu, a najzloglasnija četvrt je Chamelecon u kojem većina stanovnika živi straćarama, nema tekuće vode i uglavnom su članovi bandi. Često se i policija ustručava ući u ovaj kvart, piše bestsocialworkprograms.com

8. Petare, Caracas, Venezuela
Petare je nazloglasnija četvrt u gradu koji je među najopasnijima na svijetu. Policija i u ovu četvrt nerado ulazi, što je jedan od razloga zbog kojih su ulice preplavljene ilegalnim oružjem i drogom. Pljačke su svakodnevica, a na dnevnoj bazi u tom nselju smrtno strada 3-4 ljudi. Petnaestogodišnje djevojčice ćete u ovom kvartu češće vidjeti s djecom na ulici nego u školi.

7. East St. Louis, Illinois, SAD
Visok stupanj nezaposlenosti doveo je do masovnog iseljavanja iz East St. Louisa. Danas u tom dijelu grada živi samo 27,006 stanovnika od čega velik dio ne radi. Sam grad je u dugovima, a stanovnici svaki dan mogu svjedočiti rasnim sukobima.

6. Iztapalapa, Mexico City, Mexico
Mexico City najopasniji je grad za žene. Stopa silovanja i ubojstava na ulici vrlo sporo opada, a čak se i policija našla u središtu brojnih skandala vezanih uz silovanja. U naselju Iztapalapa samo je u 2010. godini zabilježeno 200 silovanja i 5000 slučajeva obiteljskog nasilja. Ulice su preplavjene bandama, a policija je do srži korumpirana.

>> Nevjerojatno: More izbacilo truplo gotovo nepoznate vrste kita!

5. Spanish Town, Jamajka
Statistički gledano, Spanish Town najnasilnije je mjesto na Jamajci. Većina je tamošnjih ubojstava povezana s bandama. Vlada veliko siromaštvo, pa je kriminal jedini način na koji mladići mogu zaraditi za život. Ilegalno se oružje širi čak i među jedanaestogodišnjom djecom.

4. Ciudad Bolivar, Bogota, Kolumbija
Bogotu naseljavaju uglavnom imigranti s ruralnih područja. Loši uvjeti u predgrađima vode do nasilja i ostalih kriminalnih djela. Ubojstvo je jedna od najčešćih uzroka smrti u četvrti Ciudad Bolivar.

3. La Perla, San Juan, Portoriko
La Perla je jedan od četvrti grada San Juana s najvećom stopom kriminaliteta. Područje je opisano kao 'ogromni bazar za prodaju droge', a tamošnja industrija narkotika zapravo je multimilijunski biznis.

2. Nyanga, Cape Town, Južnoafrička Republika
U svakom je trenutku u ovoj četvrti aktivno barem 120 kriminalnih bandi, a stopa ubojstva je 46 na 100 tisuća stanovnika. Nyanga je jedno od najopasnijih mjesta u Južnoj Africi. Visokoj stopi kriminala uzrok je zloporaba alkohola i visoka nezaposlenost. HIV i AIDS također su jedan od velikih problema ovoga područja.

1. Cite Soleil, Port-Au-Prince, Haiti
Glavni grad Haitija vrvi od kriminala i nasilja, posebice nakon razornog potresa, koji se dogodio 20120. godine. Cite Soleil ima vrlo visoku stopu nezaposlenosti, česta nestajanja struje i stalni problem s uličnim bandama. Područje je toliko siromašno, da je lokalna delicija 'torta od blata', napravljena od gline i ulja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene