Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraljevske dimenzije

Ovo je NAJVEĆE dijete ikad rođeno u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U njemačkoj je bolnici prije nekoliko dana na svijet došlo najveće dijete ikad rođeno u toj državi.

U Sveučilišnoj bolnici u Leipzigu na svijet je prije nekoliko dana došla dosad najveća djevojčica ikad rođena u Njemačkoj. Mala Jasleen duga je 57 centimetara, a teška čak 6,01 kilograma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga trajala cijelu noć Najgora noćna mora svakog roditelja: U trgovačkom centru nestala beba. Žena je dječaka odvela u nepoznatom smjeru... Hitna pomoć pomogla poroditi bebu lijepe vijesti iz međimurja Nije bilo vremena da stignu do bolnice: Tim hitne pomoći pomogao poroditi bebu

Premda se novorođenčad većih dimenzija najčešće porađaju carskim rezom, Jasleen je rođena prirodnim putem.

>> U šoku gledali kako beba puzi po ceradi

Nedugo nakon što su majku primili u bolnicu, liječnici su joj dijagnosticirali gestacijski dijabetes, što je i najvjerojatniji uzrok povećanja bebine mase.

Kako piše Daily Mail, i majka i kći se osjećaju dobro.

Prije Jasleen, najteže dijete ikad rođeno u Njemačkoj bio je dječak Jihad (5,89 kg), koji je na svijet došao u Berlinu 2011. godine.

U ožujku ove godine u Britaniji je na svijet došao mali George, koji je sa sedam kilograma imao prave kraljevske dimenzije.

U globalnim razmjerima, Guinnessova knjiga rekorda kao najveće novorođenče bilježi kanadskog dječaka, koji je bio teži od 10 kilograma, ali je preminuo samo nekoliko sati nakon porođaja davne 1879. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene