Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitna stvar

Trik pitanje za buduće zaposlenike Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međuljudski odnosi su za uspjeh jednako važni kao i silan trud, talent i sreća.

Jay Parikh, čelni čovjek inženjeringa i infrastrukture na Facebooku, otkrio je u razgovoru za The Harvard Business Review kako na zgodan način ta tvrtka otkriva tko je od kandidata za posao 'timski igrač', a tko je sklon kukanju, samohvali ili sebičnom ponašanju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović će u kampanju za Europski parlament? Borba na društvenim mrežama Milanovića prozvao HDZ-ov ministar, stigao mu odgovor s Pantovčaka: "A kako ide bratov posao s kamionima?!" Vijetnamci angažiranje botova Vijetnamci lajkaju HDZ: "Svi ih kupuju. Netko kupuje iz Vijetnama, netko iz Kozari Puteva"

Trik pitanje glasi 'Možete li navesti četiri osobe čije ste karijere poboljšali iz temelja?', a u odgovoru se traži da kandidat jasno da do znanja kako su mu prioriteti tvrtka, zatim tim, pa tek na kraju on sam.

Facebook, naime, unutar svoje korporacije traži profil "davatelja", što je pojam koji je skovao Adam Grant, profesor s Whartona.

Grantovo je istraživanje pokazalo da su takozvani "davatelji", ljudi koji se uvijek trude pomoći drugima, u konačnici uspješniji djelatnici od onih koji uvijek traže korist samo za sebe. Uostalom, mišljenja je Grant, međuljudski odnosi su uspjeh jednako važni kao i silan trud, talent i sreća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene