Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlatni rudnik za odvažne

Ovi su ljudi zaradili milijune na eBayu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Bila je to slučajnost. Počela sam sa tih deset proizvoda, većina su bila slikarska platna. Nakon šest tjedana potražnja je bila toliko velika da sam odlučila prodavati još artikala', kazala je Cindy Kent.

Mnogi su u Hrvatskoj bez posla dugo vremena, 'ispali su iz štosa' i jednostavno ne znaju kako se pomaknuti s mjesta i krenuti dalje. Za one koji su možda malo odvažniji, prvi korak može biti eBay. Pokazao se kao zlatni rudnik za one koji su odlučili svoju genijalnost iskoristiti u online prodaji.

Jedna od takvih je Cindy Kent koja je prije deset godina, dok je bila trudna, tražila dodatni izvor prihoda za svoju obitelj, piše australski News.com. Njezini su rođaci imali tvrtku za veleprodaju, a gospođa Kent odabrala je deset artikala koje je odlučila prodavati na eBayu.

'Bila je to slučajnost. Počela sam sa tih deset proizvoda, većina su bila slikarska platna. Nakon šest tjedana potražnja je bila toliko velika da sam odlučila prodavati još artikala', kazala je Cindy Kent.

U prvih mjesec dana čista joj je zarada iznosila 2000 dolara (oko 12.000 kuna). U roku od godine dana mjesečni prihodi od prodaje na eBayu iznosili su 120 tisuća kuna od čega je zarada za gospođu Kent bila 54.000 kuna. Danas, deset godina nakon što je prodala svoj prvi proizvod na internetu, ima biznis koji joj godišnje donosi zaradu od oko dva milijuna dolara, odnosno oko 12 milijuna kuna.

Hakeri napali eBay, svi mijenjajte šifre!

'Mnogo smo radili, imala sam četvero male djece, no trud se isplatio', kaže danas Cindy Kent.

Ona nije jedina koja je uspjela stvoriti biznis od prodaje na eBayu. Također prije deset godina, Jethro Marks i njegovi roditelji sjedili su na podu u dnevnoj sobi pokušavajući smisliti što raditi u životu. Tako je nastala online knjižara TheNile.com.au, a prodaja se proširila i na modu, igračke i igrice. Danas dnevno prodaju u vrijednosti od 12 do 16 tisuća kuna, u više od 50 zemalja. Nije loše s obzirom da su počeli samo s četiri računala i 30.000 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici



DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene