Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedam novih vrsta

Otkriveni misteriozni crvi vodozemci u evoluciji već 1000 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriveno sedam vrsta vodozemaca u Indiji, riječ je o amfibijskim crvima.

Kada ljudi pomisle na vodozmce prve asocijacije su im žabe, daždevnjaci i brojne druge životinje koje su slatke na daljinu ili barem nisu zastrašujuće. Novim otkrićem vodozemci su se obogatili za sedam novih vrsta koje čine crvi pronađeni u Indiji.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Amfibijski crvi spadaju u red vodozemaca bez udova, žive u vlažnim tropskim krajevima, mogu narasti do tri metra i pare sa tako da ženka polaže jaja ispod zemlje i čuva ih dva do tri mjeseca. Neobične slike nastaju u trenutku kada se gliste bebe mogu vidjeti kroz prozirnu opnu u kojoj se razvijaju.

Rodbina otkrivenih vrsta živi 700 milja daleko, u Africi, što dovodi do zaključka da se nove vrste razvijaju već 1000 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene