Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznata željeznička linija najprije će voziti na relaciji Pariz-Beč, a brend će oživjeti i kroz luksuzne proizvode prtljage.


Francuska željeznička kompanija SNCF u sljedećih 5 godina namjerava oživjeti legendarnu željezničku liniju Orient Express.

Vezani članci Koronavirus u Parizu U ovom europskom gradu čak 39 posto zaraza je britanskim sojem: ''Situacija je alarmantna'' Industrijski centar u Parizu, ilustracija Pariški sud odlučio: ''Država je zakazala oko redukcije emisija stakleničkih plinova''

Svoj legendarni status linija na relaciji Pariz-Istanbul dobila je u kriminalističkim romanima Agathe Christie, a linija je ukinuta 2009. godine.

SNCF je francuska željeznička grupacija u državnom vlasništvu, a vlasnici su brenda 'Orient Express' od 1977. godine. Sljedećeg tjedna objavit će detaljne planove trase, koja bi na početku trebala prometovati na liniji Pariz-Beč sa 150 putnika.

Strani mediji: Evo zašto je Zagreb nova SUPER destinacija

U SNCF-u intenzivno rade na dizajnu namještaja kojim će vagoni biti opremljeni, a nadaju se da će njime postaviti novi standard luksuznog putovanja po kojem je ova poznata linija u prošlosti i bila prepoznatljiva.

Vraćanje poznate željezničke linije samo je početak oživljavanja poznatog brenda, a u SNCF-u namjeravaju pokrenuti i luksuznu liniju prtljage, pa su sklopili sporazum s cijenjenim proizvođačem, milijarderom Bernardom Arnaultom, s kojim planiraju razviti novu liniju torbi.

'Želimo razviti brend u središtu kojeg će biti upravo kombinacija luksuznog putovanja i francuskog stila života', rekao je Frank Bernard, direktor razvoja u SNCF-u.

Među luksuznim potrepštinama mogli bi se naći i madraci u vrijednosti 40 tisuća eura, koje razvijaju u partnerstvu s francuskim proizvođačem Cauvalom. Procjenjuje se da će ukupna vrijednost investicija u proizvode iz brenda 'Orient Express' biti između 40 i 60 milijuna eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook