Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliki crni medvjed popeo se na drvo na Sveučilištu Colorado u Boulderu. Odjel za spašavanje divljih životinja ga je spasio iz 'neugodne' situacije.


Prije nego se popeo na drvo, mužjak težak 90-ak kilograma viđen je kako luta oko zgrada. Studenti kažu kako je medo veći dio dana proveo u kampusu.

Vezani članci Njemačka policija u Darmstadtu Što se to događa? Netko je otrovao šestero ljudi na njemačkom sveučilištu, jedan je muškarac u kritičnom stanju Medvjed u šumi Biciklist doživio bliski susret od kojeg mu se umalo zaustavilo srce, nije bio spreman za ovaj šok

>> Kakav car: Medo smetlarskim kamionom došao u centar grada

Službenici Odjela za spašavanje divljih životinja su ga pogodili dvjema strelicama sa sredstvom za umirenje dok je još bio na grani i nakon nekog vremena medo je sigurno 'aterirao' na leđa, izvijestio je Denver Post.

Glasnogovornik policije Ryan Huff je kazao kako su ga odlučili uspavati zbog blizine studenata. 'On je samo odmarao na drvetu. bio je tako oko dva sata', kazao je Huff.

Dok su čekali da sedativ počne djelovati službenici Odjela za spašavanje divljih životinja su ispod drveta stavili veliki crni madrac kako bi mu ublažili pad. Nakon što je pao s drveta, pričekali su pad minuta da se malo odmori, a potom su ga stavili u kavez.

Jennifer Churchill, glasnogovornica Odjela za spašavanje divljih životinja, kazala je kako je medo obilježen i pušten u planinama zapadno od Bouldera. Dodala je kako crni medvjedi u ovo doba godine često prestaju hibernirati te dolaze tražiti hranu u naseljena područja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.