Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad jato ne želi pticu

Nepopularnost u društvu ima prednosti. Doznajte koje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljudima koje se u društvu često odbija ili ih se ne prihvaća, teško je sa samopouzdanjem izvršavati bilo kakve zadaće ili zadatke. Nedavna studija otkrila je da što je popularniji netko bio u srednjoj školi, to je kasnije zaradio više novca.

Ipak, neprihvaćenost u društvu nije baš toliko loša stvar. Znanstveni rad na kojem su radili stručnjaci sa Sveučilišta Cornell i Johns Hopkins, otkriva kako to upravo pomaže u podizanju kreativnosti, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Žrtva obiteljskog nasilja - 2 PRVI KORAK - POZIV NA 116-006 Mučna ispovijest žrtve obiteljskog nasilja: "Na početku je sve bilo super. Poslije toga je krenulo udaranje, zlostavljanje, pred djetetom, njegovom majkom. Gledao me kao sluškinju..." Slika nije dostupna STAROST U POLJSKOJ Umirovljenici čeznu za društvom, jedno mjesto im pruža veliku utjehu i radost: ''Ovdje nema suza, a časna je DJ i pušta Kiću Slabinca''

>> Mreža Mladih upozorila na besperspektivno stanje mladih

Zapravo, sve je u tome kako pojedinac gleda na samog sebe. Za osobe sa samo-konceptom 'neovisnosti', odbacivanje u društvu može pojačati osjećaje posebnosti i povećati kreativnost, tako da izražavaju volju za savjetovanjem u pronalasku novih ideja, na neobičan način i van postojećih struktura znanja.

Kad se zatraži od studenata da zauzmu individualan stav, rezultat postaje bolji nakon što ih društvo odbije. Tad su studenti znatno kreativniji od onih kojima je rečeno da se fokusiraju na grupu, pokazala je studija.

Kreativni ljudi su već nekonvencionalni, a odbijanje u društvu ih potiče na želju za odvajanjem te pronalaskom novih i drugačijih ideja. Umjesto promijene ponašanja kako bi vas društvo prihvatilo, što zapravo može potisnuti kreativnost, iskoristite to odbijanje kao poticaj za vlastitu kreativnost i nove ideje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene