Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štedi se na sve strane

Nova naredba od šefova: Evo što moraju nositi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska uprava Seula pozvala je svoje djelatnike da tijekom ljeta nose kratke hlače u uredima kako bi uštedjela na klimatizaciji kojom se troši puno električne energije, rekao je u utorak jedan mjesni dužnosnik.

Gradonačelnik južnokorejskog glavnog grada Park Won-Soon promovirat će ljetnu radnu odjeću na reviji u utorak u sklopu kampanje 'Super cool Biz'.

Četvrtu godinu zaredom vlasti pokušavaju uvjeriti djelatnike da ostave odijela i kravate kada nemaju poslovni sastanak izvan uprave, a sada ih prvi put pozivaju da dolaze u kratkim hlačama.

Tijekom ljeta temperatura u državnim prostorijama ne bi trebala biti niža od 28 stupnjeva C ili 26 u privatnim poduzećima, trgovinama i restoranima.

I ljeti i zimi Južna Koreja suočava se s nestašicama električne energije nakon niza godina premalih ulaganja i subvencioniranih tarifa koje su potrošače učinile neodgovornima, drže stručnjaci. Tako je u studenome južnokorejski predsjednik Lee Myung-Bak rekao da je smanjio grijanje u uredu i odjenuo potkošulju te je pozvao ostale da slijede njegov primjer. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulog za budućnost Tvrtka svojim radnicima plaća 70.000 eura po bebi kako bi ih potaknula da imaju djecu Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Jeste li znali pod čijim su učinkom ključne prijelomne točke klimatskih promjena?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene