Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znanstvenici su, kažu, razvili novi tip niskokalorične čokolade, koja pomaže ljudima da izgledaju mlađe.


Akademici sa Sveučilišta Cambridge osmislili su prvu svjetsku 'čokoladu za ljepotu', koja sadrži visoke razine dva moćna antioksidanta, piše Mirror.

Vezani članci Kakaovac Čokoladu više nikad nećete gledati isto, pogledajte od čega se zapravo proizvodi Slika nije dostupna Ova žena je obrijala svoje lice - Pogledajte i zašto je to učinila

Kažu da će jedna kockica od 7,5 g čokolade Estechoc, na dan pomoći da koža obrne prirodni proces starenja. Tvrde da čokolada smanjuje bore.

Radi se o tamnoj čokoladi sa 70 % kakaa koja sadrži flavanola kao i 100 grama obične čokolade te astaksantina kao 300 grama divljeg lososa.

Ovo o čokoladi sigurno niste znali!

Obje kemikalije pomoći će u cirkulaciji i opskrbljivanju kože krvlju, što se smatra esencijalnim za zdravlje i mladolik izgled kože.

Testiranje pomlađivanja čokoladom provedeno je na volonterima u dobi između 50 i 60 godina, na kojima su nakon tri tjedna konzumacije ove čokolade bile vidljive promjene pomlađivanja.

Osim toga, ova čokolada sadrži svega 38 kalorija, zbog čega se od nje deblja mnogo manje nego od ostalih čokolada. Sigurno je mogu konzumirati i dijabetičari.

Hoće li okusom davati jednako zadovoljstvo kao i tradicionalna čokolada, treba tek vidjeti.

Osoba koja stoji iza ovog projekta je bivši student Cambridgea dr. Ivan Petyaev koji kaže da će u čokolada u prodaju krenuti sljedeći mjesec u Velikoj Britaniji i još nekim europskim državama, ne navodeći kojim konkretno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook