Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dong Nguyen odlučio je razgovarati s novinarima o igrici koja se u kratkom roku pretvorila u svjetski fenomen.


Tajanstveni tvorac igre Flappy Bird, koja se u kratkom roku pretvorila u svjetski fenomen, u intervjuu za Forbes rekao je da je igra 'mrtva' i to trajno.

Vezani članci Ministar obrane Mario Banožić i Ivana Pezo Moskaljov - 2 Ministar Banožić o aferama u oružanim snagama, istragama koje se vode, ali i obaveznom cijepljenju u vojsci: "Loše je isprezentirano da je netko to naredio" Albina Grčić Albina živi svoj san! Objavila je novi zarazni hit, a otkrila nam je i zašto uskoro putuje u Poljsku

'Igra se trebala igrati dok ste opušteni', rekao je Dong Nguyen u prvom intervjuu otkad je povukao igricu s tržišta. ' Proizvod se pretvorio u ovisnost. Mislim da je to postao problem, a najbolje rješenje bilo je ukloniti Flappy Bird. Otišla je zauvijek', objasnio je.

Istina o Flappy Birdu: Slava i pad u 28 dana

Nguyenu je igra navodno donosila zaradu od 50 tisuća dolara dnevno. On ovu brojku nije potvrdio, ali priznao je da je iznos velik. Sada će zbog, kako se čini, altruističnih razloga ostati bez dobitka.

Netko tko je do prije tjedan dana bio nepoznat sada se sastaje s vijetnamskim zamjenikom premijera. Njegovi roditelji prije situacije koja je u medijima izmakla kontroli nisu znali za postojanje igre, a još manje koja je njegova uloga u svemu.

Ima još igrica, ali one su bezopasne

29-godišnji muškarac Forbesu nije dopustio da otkriju njegovo lice u javnosti. Na app Storeu u ponudi je još nekoliko njegovoih igrica, ali njih nema namjeru uklanjati jer su, kaže, bezopasne.

Situacija s igrom Nguyenu je zagorčala život.

'Moj život više nije bio ugodan kao prije. Nisam mogao spavati', rekao je i dodao kako ne misli da je povlačenje bila pogreška. O svemu je puno razmišljao.

Pitate se zašto je autor 'Flappy Birda' povukao igricu? Pročitajte ovo...

Nastavit će razvijati igre. 'Nakon uspjeha Flappy Birda imam više samopoudaznja', kaže.

Povlačenje igre ovisnicima ne bi trebalo predstavljati problem jer pojavilo se već dovoljno 'klonova'. Zovu se Flappy Plane, Flappy Whale, Flappy Penguin.... Niti jednog tvorca koji ga kopira Nguyen ne planira tužiti.

'Hvala vam što ste igrali moju igru', poručio je na kraju razočaranim korisnicima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook