Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRILIKA ZA DOBRO DJELO

Na Crni petak dođite u dm i pomozite vitalno ugroženoj djeci iz Udruge Kolibrići

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Giving Friday u dm-u prilika je za učiniti dobro djelo

Još nas samo nekoliko dana dijeli od Crnog petka – dana kada nas sve obuzme shopping groznica i kada pomalo bezglavo jurimo od jednog do drugog trgovačkog centra, potpuno se fokusirajući samo na to gdje i kako uštedjeti novac. Pritom nekako zaboravimo na to da bismo ususret božićnim blagdanima, simbolu zajedništva i radosti davanja drugima, trebali više vremena provoditi promišljajući o tome kako pomoći onima čije su životne okolnosti teže od problema kako napuniti vrećice što povoljnim poklonima.

Svaka kupnja u dm-u na Giving Friday dobro je djelo

No, na ovaj Crni petak, imate priliku učiniti oboje: obaviti kupnju i pritom učiniti dobro djelo. U petak, 29.11. u svim dm prodavaonicama diljem Hrvatske održava se Giving Friday, a dm će pet posto ukupnog dnevnog prometa ostvarenog na taj dan donirati Udruzi roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići. To znači da svaka kupnja u dm-u obavljena na Giving Friday direktno pridonosi većem iznosu donacije za oboljele mališane. Dobra je to prilika da napravite predah od jurnjave dućanima, posjetite svoj omiljeni dm, tamo obavite kupovinu potrepština i pritom pomognete Kolibrićima.

Tko su Kolibrići?

Udruga roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići okuplja oko sedamdeset članova, a cilj Udruge je osigurati i poboljšati osnovne životne uvjete vitalno ugrožene djece s različitim medicinskim dijagnozama. Iako većina Kolibrića ne može govoriti, kretati se, samostalno disati te su ovisni o aparatima koji ih održavaju na životu i o 24-satnoj roditeljskoj skrbi, Udruga sloganom „I ja sam dijete” želi ukazati na to da se na prvom mjestu, ispred dijagnoza i aparata, nalaze djeca. Djeca koja imaju sve želje kao i zdrava djeca te uz pomoć svojih roditelja ruše prepreke i s veseljem odlaze na izlete, more, kazališne predstave, druže se pa čak i pripremaju za polazak u školu. Uz pomoć dm-ove donacije i građana koji će na Giving Friday obaviti kupnju u dm-u, mališani će dobiti pomagala poput aspiratora, medicinskih kreveta, terapijskih stolica, invalidskih kolica, poligona i rampi za kolica, komunikatora i tableta, pomagala za kupanje i lakše kretanje te medicinskih uređaja – skupe opreme o kojoj ovisi kvaliteta života djece Kolibrića, a katkada i sam život.

Moralna i prijateljska podrška od neprocjenjive su važnosti

Nedovoljna upućenost ljudi u potrebe i mogućnosti djece i obitelji Kolibrića često rađaju predrasude i strah. Radi otežanog uključivanja u vršnjačke aktivnosti i integracije u društvo s kojima se bolesna djeca susreću, obiteljima djece Kolibrića su moralna i prijateljska podrška od neprocjenjive važnosti. Poruka koju Kolibrići žele da zapamtite glasi: „Kolibrići su djeca koja se, kao i sva ostala, žele i vole igrati, ići u šetnju i parkić, voziti na vrtuljku, pjevati, crtati, slušati priče, maziti i grliti te imaju pravo na uživanje u djetinjstvu. Zato bez nelagode i predrasuda priđite roditeljima Kolibrića, pitajte ako vas nešto zanima te se educirajte i potičite svoju djecu na druženje s našim hrabrim ptičicama“.

Više informacija potražite na dm-ovoj internetskoj, Facebook i Instagram stranici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene