Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kućni ljubimci u crkvi

Na blagoslov donijeli gmazove, paukove, pse...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slika koja se ne viđa često! Stotine vjernika na Filipinima uzeli su kućne ljubimce pod ruku i odveli ih u crkvu na blagoslov, u spomen na sv. Franju Asiškog.

Gmazovi, pauci, psi, stotine životinja na okupu tamo gdje se baš i ne viđaju - u crkvi. 'Donio sam životinje na blagoslov jer je danas dan za blagoslov kućnih ljubimaca', rekao je Allan Palaganas.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast

Ceremonija blagoslova kućnih ljubimaca na Filipinima je tradicija. Ide se stopama svetog Franje Asiškog. Zaštitnik životinja slavi se 4. listopada, pa se pazi i da blagoslov bude u nedjelju što bližu tom datumu.

>> Neobični kućni ljubimci: Više od 300 životinja na jednom mjestu

'Zahvaljujemo se na raznolikosti stvorenja na zemlji i trenutak je da i mi pokušamo napraviti ono što je Franjo Asiški učinio - naglasio povezanost nad ljepotu svih živih bića', rekao je Michael Martin, župnik. Za vjernike s kućnim ljubimcima u naručju služena je i sveta misa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene