Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Mladiću bez ruku uskratili kredit: Žao nam je, nema otisaka prstiju, nema zajma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bankari tumače da papir ukrašen samo potpisom ne bi bio zakonski obvezujuć.

Wu Jianping, 25-godišnji mladić iz kineskog grada Zhengzhoua, opet je ostao uskraćen za stambeni kredit iz razloga koji svjedoči tome koliko ponekad inzistiranje na provedbi pravila može biti suludo. Naime, unatoč tome što ispunjava ostale kriterije da dobije zajam, Wu je ponovo ostao bez novca jer nema ruke!

Pročitajte i ovo Banka - 4 Bolje biti dužnik, nego štediša Banke u Hrvatskoj trljaju ruke, ali građani zbog jedne stvari mogu biti zadovoljni Lampioni na mjestu ubojstva u Splitu Predan u pritvor Policija objavila sve detalje ubojstva iz Splita, pred sud ide i napadačev brat

Preciznije rečeno, budući da Wu nije u mogućnosti dati otiske prstiju, banke odbijaju sklopiti s njim ugovor jer drže da sam potpis nije dovoljan kako bi papir bio zakonski obvezujuć, prenosi China Daily.

"Ne postoji način da se kopira otisak prsta, ali se zato potpis može lako oponašati", objasnio je neimenovani djelatnik jedne banke kojoj se Wu obratio prije samo tjedan dana.

Wu je bez ruku ostao kao petogodišnjak uslijed električnog udara, ali nije dopustio da ga hendikep omete pri postizanju ciljeva.

Prije pet godina se domogao stipendije na tamošnjem sveučilištu, a zatim se i zaposlio u jednoj edukacijskoj ustanovi. Pisati je počeo uz pomoć olovke u ustima, a životu bez ruku se do te mjere prilagodio da je ujedno naučio kako samostalno jesti, prati zube, pa čak i voziti bicikl!

Još kada bi dokučio kako izaći na kraj s ludostima birokracije...

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene