Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neke osobe se ovisnosti ne mogu riješiti čitav život. No, 39-godišnji kineski milijunaš Qijang Zhang Yongqiang uspješno se riješio ovisnosti uz pomoć jedinstvenoh hobija - rada u rudniku.


Zhang posjeduje nekoliko supermarketa i nekoliko drugih nekretnina. No, postao je ovisan o kocki i znao je izgubiti i po 80.000 juana (12.700 dolara) dnevno. Nakon što je jednu noć izgubio velik iznos shvatio je da mora nešto poduzeti.

Vezani članci Kockanje, ilustracija Bivši ovisnik jednom rečenicom opisao pakao kroz koji prolaze kockari: ''Imaš samo dvije opcije...'' Slika nije dostupna Časna sestra ukrala oko 250.000 dolara kako bi mogla kockati!

>> Kina: Svako peto dijete ovisno o kockanju

Tako je 2008. godine odlučio kockanje ostaviti iza sebe i prihvatio posao u rudniku. Isprva je to radio samo da se ne bi vratio ružnoj navici, no uskoro je toliko zavolio taj posao da ga je nastavio raditi  puno radno vrijeme. Supruga i roditelji su mu velika potpora i pomažu mu u vođenju supermarketa dok je on u rudniku.

Zhangov dan počinje u 4 sata ujutro. Prvo doručkuje s kolegama, a u 5 sati se javljaju na posao. Do okna putuju 7.500 metara u vagonu kolicima u koji stane 12 osoba. Taj put traje oko 40 minuta, pa Zhang nerijetko malo odrijema. Iz rudnika izlazi u 16 sati.

Isprva, Zhangovi kolege nisu ništa znali o njegovu bogatstvu, no kada je njegova priča došla u medije zaslužio je još veće  poštovanje, posebice stoga što je jedan od najboljih radnika i uzor kolegama. 'Nisam kockao tri godine i to je najbolji period u mojem životu', kaže Zhang.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.