Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Patoloških kockara 22 posto

Kina: Svako peto dijete ovisno o kockanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedno od petero problematične djece u Hong Kongu ovisno je o kockanju.

Neki od njih su priznali da su se kladili na iznose u visini do 70.000 hongkonških dolara (9.000 američkih dolara), navodi se u objavljenoj studiji. U studiji kineskog Sveučilišta u Hong Kongu otkriveno je da se prošle godine 95 posto mladih, koje su socijalne službe okarakterizirale kao problematične, kockalo, od kojih su 22 posto patološki kockari.

Pročitajte i ovo Kockanje, ilustracija - 2 Tanka granica između zabave i ovisnosti Zastrašujuća ispovijest: "Lani u 11. mjesecu dotaknuo sam dno, s 90 kilograma pao sam na 68..." Ilustracija (Foto: Getty Images) naglo porasla industrija Kosovo želi zabraniti kockanje nakon pljačke i smrti dvoje zaposlenika kasina: ''To je potpuni kaos, zlostavljanje''

>> Novac za bakin pogreb potrošio na kockanju

Samo 28 posto 'normalne' djece, kako su ih nazvali u studiji, kockalo je u istom razdoblju, a samo 1 posto njih je pokazao patološko ponašanje. Oko 60 posto svrstanih u kategoriju patoloških kockara također je imalo problema s drogom. U studiji je ispitano oko 5.500 mladih u dobi od 11 do 24 godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene