Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mahanje nacionalnim zastavama obično se veže uz kontrovernije političare koji zastavama i drugim nacionalnim simbolima pokušavaju pridobiti što više sljedbenika. Međutim, posljednje istraživanje pokazuje kako zastava pridonosi smirivanju političkih stavova, a ne njihovom podizanju.


Istraživanje koje je provelo Hebrejsko sveučilište iz Jerusalema pokazalo je kako pokazivanje zastave potiče zauzimanje umjerenijih stavova. Tako su sudionici istraživanja podijeljeni u dvije grupe, a jednoj je kratko pokazana izraelska zastava. U onoj skupini kojoj je sublimirano prikazana zastava zabilježeno mijenjanje stavova prema umjerenijima.

Vezani članci Barjaktar Barjaktar iz Posušja postao hit na društvenim mrežama, ispao je iz auta i razbio se kao kruška Veliki domoljubi ''Domoljubi'' pokazali svoje pravo lice i pokazali da su zapravo glupoljubi

>> Čokoladna zastava od 50 kg za nezavisnot Perua

Rezultati istraživanja bili su slični i prije posljednjih izbora u Izraelu kao i prije povlačenja izraelskih snaga iz Gaze. 'Ovo istraživanje je dokazalo kako nacionalne ideologije utječu na stavove pojedinaca. Doduše, prije istraživanja mislili smo kako će rezultati biti drugačiji pa je i nas sve malo iznenadilo', rekao je voditelj istraživanja dr. Ran Hassin koji je najavio nastavak istraživanja i na drugim nacionalnim simbolima.