Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slatka proslava

Čokoladna zastava od 50 kg za nezavisnot Perua

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slatka proslava Dana nezavisnosti u Peruu.

Peru je za Fiestas Patrias, nacionalni praznik kada se obilježava osamostaljenje od Španjolske 1821. godine, dobio čokoladnu zastavu. Nacionalna poslastica bila je dugačka 2.5 metra, široka 1.50 metar te je težila 50 kilograma, prenosi Reuters. Zastava je predstavljena u glavnom gradu Limi gdje ju je fotografiralo na stotine ljudi. Divili su joj se, a vrlo vjerojatno i maštali o tome da je bar malo probaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija obratite pozornost Državni inspektorat povlači popularnu čokoladu Spomen obilježje u Dalju U Dalju Divljak strgnuo hrvatsku zastavu sa spomenika braniteljima, gazio je i pjevao uvredljive pjesme: Nije dugo trajalo

Glavni sastojci bili su izvorni peruanski kakao i čokolada. Kuhari koji su je ispekli rekli su da su htjeli, osim proslaviti obljetnicu nezavisnoti, pokazati kvalitetu peruanskih proizvoda od kojih je zastava načinjena. 'Mi smo iznimno ponosni na peruanski kakao i ponosni smo što možemo predstaviti ovu zastavu u mjesecu kada slavimo Dan nezavisnosti,' rekla je glavna kuharica Maria Ines Justiniano.

Peruanski kakao i peruanska čokolada dobili su pohvale na mnogim natjecanjima i festivalima. Peruanski kuhari mogu se pohvaliti i drugim predmetima od kakaa, kao što su remenje, gumbi te naušnice i narukvice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene