Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mačak Daniel pomalo je neobičan. On, naime, ima 26 prstiju.


Obično mačke imaju 18 prstiju, no Daniel ima po dva 'viška' na svakoj nožici zbog genetskog poremećaja zvanog polidaktilija. Uglavnom, to su samo dva prsta manje od onog koji ima mačak u Guinnessovoj knjizi rekorda, piše AP.

Vezani članci Mačak bez dlaka postala internetska senzacija (Foto: Profimedia) Mačak bez dlaka postao internetska senzacija: Jeste li ikad vidjeli mrzovoljnije biće? James Allen Hayes prije 20 godina je na lotu osvojio golem novac (FOTO: Screenshot) Eh, ovo znači srozati se do daske: Dobitnika 115 milijuna kuna na lotu uhitili zbog pljačke banaka

>> Ona to radi potpuno drugačije!

Amy Rowell, vlasnica centra Milwaukee Animal Rescue Centre, u Greendaleu, Wisconsinu, pronašla je Daniela kada je išla po jednu drugu mačku. Daniel joj je svojom šapom dotaknuo glavu. 'Jasno je da mi je govorio: Trebam biti spašen, volio bih biti tvoj prijatelj, molim te obrati pažnju na mene', ispričala je Amy. U igri mu, kažu u centru, dodatni prsti ne smetaju.

Za Daniela je već bila pronađena obitelj, ali centar ga je odlučio zadržati, jer su po njemu poznati. A Danielova posebnost im ujedno pomaže da prikupe novac za drugi prostor budući da im je ovaj u kojem borave sada preskup.