Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zeko lavljeg srca

Ma nevjerojatno: Ovakvog ovčara sigurno još niste vidjeli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petogodišnji kućni ljubimac Champis je naučio skupljati ovce gledajući kako to čine ovčari. To ne bi bilo ništa čudno da Champis nije - zec! Pogledajte video.

5-godišnji zeko iz sela Kal na sjeveru Švedske postao je prava internetska atrakcija. A kako i ne bi kada se takvim ovčarskim sposobnostima ne mogu pohvaliti ni mnogi psi.

Pročitajte i ovo Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem" Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj

Njegovi vlasnici Nils-Erik i Greta Vigren kažu kako su njegov talent primijetili prošlog proljeća kada su prvi put nakon duge zime pustili ovce na pašu.

'Jednostavno se počeo ponašati poput ovčarskog psa', kazala je Greta te dodala kako Champis na hrpu ne skuplja samo ovce već i kokoši. 'On je poput nekog vođe. Misli da je vladar i kokošima i ovcama. Ima vrlo velik ego'.

Dan Westman, uzgajivač ovčarskih pasa koji je i snimio video zeca svojih prijatelja, kazao je kako je ostao zadivljen kada je prvi put svjedočio ovom fenomenu. Westman kaže kako Champis taj posao radi bolje od većine pasa.

'To je zaista nevjerojatno, on je ovčarski zec. Skupi ih na hrpu, a ako se previše približe izlaznim vratima, nekad ih čak uspije i zaustaviti. Ja radim s ovčarima i znam koliko je to teško. Ima vrlo malo pasa koji mogu učiniti to što može ovaj zec', kazao je Westman.

Iako Champisa nitko nije trenirao za ovaj posao on ga je naučio gledajući pse. Unatoč njegovoj veličini ovce ga poštuju i dozvoljavaju mu da ih ganja amo-tamo kada mu se učini da im treba kretanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene