Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trajna i jeftinija varijanta

Ma kome treba transplantacija kose!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gubitak kose i ćelavost kod muškaraca je prilično česta pojava i mnogi se odlučuju na transplantaciju kose. A sada ima i jeftinije i trajno rješenje - tetoviranje.

Tetoviranje kose osmislio je Ian Watson. Imao je 20-ak godina kada je izgubio brata i uslijed stresa mu se javila alopecija, tj. opadanja kose. Zamolio je bratovu udovicu Ranbir Rai-Watson da mu na glavi nalivperom iscrta točkice. Nadao se kako će polučiti efekt vrlo kratko ošišane kose. Kada je 'posao' bio gotov, shvatili su da njihova suluda ideja zapravo i nije toliko suluda. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dok su istraživali tumore Znanstvenici slučajno došli do otkrića koje bi moglo biti lijek za ćelavost i sijede Slika nije dostupna Pritisak na Mattel Žele masovnu proizvodnju ćelavih barbika

>> Matične stanice kriju lijek za ćelavost

>> Slučajno otkriven lijek za - ćelavost

Ianu su danas 42, a Ranbir 41 godina. Nakon nekoliko godina intenzivnog istraživanja, vježbanja i rada s majstorima šminke i stručnjacima za gubitak kose, usavršili su vještinu kamufliranja ćelavosti uz pomoć tinte. Tretman se zove MHT (Micro Hair Technique) pigmentacija skalpa.

Ian i Ranbir su potom osnovali HIS Klinike za kosu u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu. Posljednju je u Manchesteru otvorio poznati frizer Adee Phelan koji se i sam podvrgnuo proceduri jer je počeo ćelaviti s 24 godine.

'Ne može si svatko prijuštiti oko 40.000 dolara za transplantaciju kose. A MHT stoji 3.000 dolara', kaže Phelan te dodaje kako se isplati nekoliko sati pretrpjeti bol jer je to trajno rješenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene