Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strogi zakoni

Kineskinja odvučena iz doma i prisiljena na pobačaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo mjesec dana prije termina porođaja trudnica iz južne Kine pretučena je i izvučena iz svog doma te prisiljena na pobačaj.

Nesretna žena, nakon što je oteta pred bespomoćnim mužem, odvezena je u kliniku gdje je prisilno izvršen abortus. U Kini je na snazi zakon prema kojem, zbog prevelike napučenosti, svaka obitelj ima pravo na jedno dijete. Kako navodi portal Weird Asia News, mlada Kineskinja i njezin suprug već su roditelji jedne djevojčice i ovaj porod označio bi kršenje zakona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Incident u vrtiću Dijete od godinu i pol samo izišlo iz vrtića: "Dogodio se vrlo ozbiljan propust" Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

>> Kineskinju prisiljavaju na pobačaj trećeg djeteta

>> Liječnici osumnjičeni za ilegalne pobačaje

Sa svojih više od 1.3 bilijuna stanovnika Kina 'puca po šavovima' i pravila koja su na snazi zadnjih 30 godina su stroga i nepopustljiva, njihovo kršenje može dovesti do gubitka zaposlenja, visokih naknada pa čak i oduzimanja imovine. Unatoč tome, praksa da se trudnica na ovaj način odvuče iz svog doma ilegalna je. Ipak, policija i zakonodavstvo uporno ignoriraju ovakve situacije, a mediji se strogo cenzuriraju. Postoje tek ogorčeni pojedinci koji putem interneta i slanjem poruka protestiraju protiv ovakvih postupaka i njihovog zataškavanja u javnosti. Potporu u traženju kako bi se na ovaj način prestala kršiti ljudska prava pruža im i dio odvjetnika i socijalnih djelatnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene