Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u 101 kazneno djelo

Liječnici osumnjičeni za ilegalne pobačaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska policija osnovano sumnja da su sedmorica liječnika počinila 101 kazneno djelo.

PU varaždinska u suradnji i Državnim odvjetništvom provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su sedmorica liječnika počinila 101 kazneno djelo. Od toga se 58 kaznenih djela odnosi na zloporabu položaja i ovlasti, 13 na poticanje na izvršenje zlouporabe položaja i ovlasti, 29 kaznenih djela odnosi se na krivotvorenja službene isprave i jedno kazneno djelo protupravnog prekida trudnoće.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Slika nije dostupna Istraga u tijeku Varaždin: Osumnjičeni ginekolozi kod istražnog suca

Petorica osumnjičenih liječnika je s područja Varaždina, jedan s područja Koprivnice i jedan s područja Bjelovara. Sumnja se da radili pobačaje i naplaćivali ih između 1 000 i 2 500 kuna, a taj novac zadržavali su za sebe.

>> Ako se liječnicima dokaže krivnja, nije im mjesto u zdravstvenom sustavu

'Nakon toga su u liječničkoj dokumentaciji lažno prikazivali obavljene zahvate kao medicinski opravdane zbog navodne patološke trudnoće, fakturirajući ih i naplaćujući od HZZO-a', izvještava glasnogovorništvo MUP-a. Jedan od sedmorice liječnika za svoje prisustvo pri porođajima zahtijevao je od rodilja po 500 eura.

Osumnjičeni liječnici nakon ispitivanja biti će dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene