Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše djece

Kineskinju prisiljavaju na pobačaj trećeg djeteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineskinja Arzigul Tursun, majka dvoje djece, pod policijskom je prisilom u bolnici, a vlasti je prisiljavaju na pobačaj u šestom mjesecu trudnoće iako ona kao pripadnica manjne smije imati više djece.

Organizacija za ljudska prava navodi kako je Arzigul Tursun majka dvoje djece suočena s naredbom da pobaci, televizijska postaja ABC prenosi kineske izvore.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom

Trenutačno se nalazi u bolnici u kineskoj regiji Xinjiang, a grupa za ljudska prava tvrdi kako je prisiljena na pobačaj jer kineske valsti kažu da smije imati samo dvoje djece.

‘To je nesuvisla i barbarska praksa. Molim kinesku vladu da ne prisiljava Arzigul na pobačaj’, komentirao je američki republikanac Chris Smith.

Kongresnik Smith je naglasio kako će američka vlada i pobornici ljudskih prava pažljivo promatrati slučaj i saznati što se zbiva s njom i njezinom obitelji.

Radio slobodna Azija izvjestio je da je Arzigul odbila pobaciti dijete na zahtjev vlasti te da je pobjegla iz sela, a seoske vlasti prijetile su njezinim rođacima koji su je na kraju sami predali policiji.

'Policija u selu je prijetila da će nam ukoliko je ne pronađemo i ne dovedemo u policiju, konfiscirati zemlju i vlasništvo', rekao je njezin suprug Nurmemet.

'Moja supruga je u bolnici, a policija je čuva', dodao je.

Politika jednog djeteta u Kini, većinom se odnosi na Han Kineze, ali dopušta etničkim manjinama, uključujući Uyghure, kojoj pripada i kineska pjevačica, više djece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene