Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Ikona stila

Kako je prva dama postala Jackie O: 'On će moći zaštititi moju djecu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijeli svijet znao ju je kao glamuroznu suprugu američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Ulazak u drugi brak osigurao joj je nadimak Jackie O.

Valentinovo je. Dan zaljubljenih neki će posvetiti iskazivanju ljubavi koje sve češće prate skupi pokloni, drugi će se zadržati na ruži iz vrta, a treći će se nad silnim poklonima, ružama i srcetima - zgražati. Kojoj god skupini pripadali Valentinovo ćete teško zaobići. Kao i mi. Zato smo se odlučili prisjetiti ljubavnih priča o kojima je pričao cijeli svijet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka Slika nije dostupna Ovo će vas nasmijati Kada partneri doslovno ne pričaju istim jezikom...

Cijeli svijet znao ju je kao glamuroznu suprugu američkog predsjednika Johna F. Kennedyja.

Jacqueline Lee Bouvier, kako joj je glasilo djevojčako prezime, i danas je jedna od najomiljenijih američkih Prvih dama.

Bila je ikona stila, ali nakon Kennedyjevog ubojstva zavoljeli su je još više zbog njezine hrabrosti i dostojanstva. U braku s predsjednikom ostala je do njegove smrti, iako su glasine o njegovim aferama bile učestale. Posebno ona o vezi s lijepom glumicom Marylin Monroe.

Glasina koja živi i danas...

Nakon Kennedyjeve smrti s djecom se iz Bijele kuće preselila u stan u New Yorku. Godinu dana je žalovala, a onda se vratila u javnost gdje su je viđali s brojnim pratiteljima. Kada je u atentatu život izgubio Johnov brat Robert, počela je strahovati za svoj i život svoje djece. 'Ako ubijaju Kennedyje, onda su moja djeca meta. Želim otići iz ove zemlje', rekla je.

S djecom je pozvana kao gošća na jahtu milijunaša Aristotlea Onasisa.

U listopadu 1968. godine, pet godina nakon smrti njenog supruga, zaručila se za grčkog bogataša. Zaruke su šokirale mnoge. Jedan od razloga bila je razlika u godinama. Onasiss je bio 23 godine stariji. Ni njoj ni njemu ovo nije bio prvi brak. Nekoliko sati nakon objave Jackie je s djecom, tada desetogodišnjom Caroline i sedmogodišnjim Johnom Mlađim, sjela na zrakoplov za Grčku.

Aristotle je svojoj budućoj mladenki kupio 40-karatni dijamantni prsten, koji je na aukciji 1996. godine prodan za 2.59 milijuna dolara.

Mediji su je prozvali Jackie O

Sudbonosno 'da' izrekli su 20. listopada 1968. godine. Intimna pravoslavna svečanost održana je na Skorpiosu, otoku u Aristotleovom vlasništvu. Na svečanosti su bili Jackeina majka i njezin suprug, Caroline i Jong i dvije sestre preminulog američkog predsjednika.

Ulaskom u brak s Onasisom bivša prva dama izgubila je pravo na zaštitu tajne službe, a u medijima je dobila novo zvučno ime po kojem je i dana najpoznatija - Jackie O.

Proslava se nastavila na Aristotelovoj jahti gdje su im se pridružili prijatelji i obitelj.

Brak joj donio negativan publicitet

Bivša prva dama smatrala je da je upravo Onasiss bio muškarac koji je njezinoj djeci mogao osigurati privatnost i sugurnost. Ono što nije mogla izbjeći bio je negativan publicitet koji joj je donio ovaj brak. Među ostalim, izopćena je iz rimokatoličke crkve, a paparazzi su je počeli slijediti na svakom koraku.

Priča o nesretnoj princezi

S grčkim magnatom u braku je ostala do njegove smrti 15. ožujka 1975. godine. Imala je tek 46 godina kada je po drugi pust ostala udovica. Vratila se živjeti u New York.

Preminula je 1993. godine, samo dva mjeseca prije svog 65. rođendana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene