Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuda prirode

JESTE LI ZNALI: Potok u SAD-u spaja Atlantski i Tihi ocean

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško ćete povjerovati u sljedeće, ali dva spojena potoka zapravo povezuju sliv rijeka koje se ulijevaju u Atlantski i Tihi ocean. Drugim riječima, riba bi mogla preplivati čitav SAD od Atlantika do Pacifika.

Određeni dio stanovništva sjevera SAD-a svjestan je činjenice da ribe mogu doplivati iz Atlantika u Tihi ocean putem povezanih rijeka i potoka.

Pročitajte i ovo Ilustracija pronašli ih na splavu Sudarili se s kitom i prevrnuli: Osmero jedriličara spašeno na Pacifiku Poplava u Žažini - 1 Borba s poplavama Priprema za dolazak vodenog vala: "Bori se nadljudskim naporima, ove vode jutros uopće nije bilo"

U američkoj saveznoj državi Wyoming postoji jedno područje, koje je ključno za navedenu činjenicu i mjesto gdje se vode dijele na atlantske i pacifičke, a zove se "Parting Of The Waters" (Dioba voda). Na tom području se nalazi i točka nazvana Two Oceans Pass, koja povezuje dva sliva.

NASA: Curiosity je pronašao dokaze da je Marsom tekao potok!

Jedna grana od te točke, potok Atlantic potokom putuje sjeveroistočno prema rijeci Yellowstone, a druga, potok Pacifik, jugozapadno prema rijeci Snake, koja vodi prema Tihom oceanu.

Kap kiše koja padne na toj točki, zapravo ima 50:50 posto šanse zvaršiti u bilo kojem od dva oceana, prenosi Business Insider.

Put je teže pratiti putem Google Maps servisa, no nije i nemoguće, samo treba dobro pratiti potoke i rijeke. Gledano od zapada prema istoku, put ide otprilike ovako:

Rijeka Columbia (država Washington) - rijeka Snake (Oregon) - Teton potoci, potok Pacifik, potok Atlantic (Wyoming), Jezero Yellowstone (Wyoming - Yellowstone rijeka (Wyoming) - rijeka Missouri (Montana) - rijeka Mississippi.

U priloženoj karti SAD-a možete vidjeti taj tok iscrtan, a dva je oceana povezao rijekama i potocima korisnik Reddita wheatley_cereal.

Probajte i vi samo doći od Atlantika do Pacifika tim putem na Google Maps servisu, sigurno ćete uspjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene