Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak poremećaj

Iako joj je 30 godina izgleda kao 9-mjesečna beba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
30-godišnja Brazilka Maria Audete do Nascimento zbog vrlo rijetke bolesti izgleda kao 9-mjesečna djevojčica.

'Žena-dijete' rođena je 7. svibnja 1981. godine. Da joj je poremećaj dijagnosticiran dok je bila dijete, Maria je danas mogla imati normalan život jer lijek - postoji, piše The News Tribe.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Novac - 2 promjene na računu Počele isplate plaća prema pravilima nove porezne reforme: "Tugo moja tužna, moglo je i bolje"

No, Maria se rodila u vrlo siromašnoj obitelji. Žive u kući sagrađenoj od blata u brazilskom gradu Ceara. S njom žive njezin otac i njegova druga supruga Dora koja je preuzela brigu o Mariji prije 13 godina, nakon što joj je umrla majka. Obitelj zbog siromaštva Mariji ne može prijuštiti nikakav liječnički tretman, pa Marija tako i dalje ostaje na razini malenog djeteta koje se ne može brinuti o sebi. Čak ne zna ni govoriti.

Stručnjaci s Medicinskog fakulteta u Ceari vjeruju kako Marijina štitnjača nije lučila dovoljno tiroidnih hormona. Kao rezultat hipotiroidizma njezino tijelo se nije moglo normalno razvijati ni fizički ni mentalno. Liječniici na fakultetu su pristali besplatno liječiti Mariju kako bi bila barem malo samostalnija - da nauči normalno hodati, jesti i govoriti barem nekoliko riječi.

No, za sada, Marija je ono, što na neki način žele, ili samo misle da žele, gotovo svi roditelji - dijete koje nikada neće odrasti. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene