Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi organizacije ističu da će djecu u prvom redu podučavati znanosti i racionalnom razmišljanju.


Finn Rezz, jedan od čelnika ogranka organizacije poznate pod nazivom Sotonistički hram, pohvalio se kako je organizacija uspjela ishoditi dozvolu da predaje učenicima jedne osnovne škole u Sacramentu. 

Vezani članci Vršnjačko nasilje Dječak kojeg su na igralištu užetom vukli za vrat ima PTSP: "Dolazio je plačući doma, još ima noćne more" To su bile godine (Foto: izismile.com) Silno su se potrudili da se izdvajaju iz gomile, a danas se samo dobro smiju na svoj račun

S radom će započeti 19. listopada, a mališani će 'predmet' moći slušati kao izvanškolsku aktivnosti, točnije jednom nakon što završi klasični školski program.

Rezz je najavio da će djecu podučavati znanosti i racionalnom razmišljanju, odnosno da je program napisan tako da promovira dobronamjernost i suosjećajnost.

Priznao je Rezz i to da je ideja zapravo stigla kao odgovor evangelistima, koji u školama diljem SAD-a drže takozvane "Klubove dobrih vijesti".

"Želimo biti taj kontra glas glas, pomoći djeci da shvate da se ne moraju odati praznovjerju kako bi bili dobre osobe", napisali su na svojoj internetskoj stranici članovi Sotonističkog hrama, ljudi za koje javnost još uvijek nije sigurna treba li ih doživljavati kao klasične sotoniste ili kao 'trolove' koji se sjajno koriste provokacijom i koje u stvarnosti zapravo "boli uho" za Nečastivog.

Naime, upravo je Fezz svojedobno rekao kako su članovi organizacije zapravo tek obični ateisti koji Sotonu doživljavaju kao alegoriju za slobodnu misao, a i u programu organizacije je jasno istaknuto da se u prvom redu zalaže za egalitarizam, socijalnu pravdu i odvajanje crkvi od države.

Organizaciju su 2014. godine osnovali Malcolm Jarry i Lucien Greaves u Salemu u Massachusettsu, pa iako je glasnogovonrik Lucien Greaves i prije neki dan ponovo naglasio da članovi nemaju namjeru djecu učiti da štuju Sotonu, mnoge ikonografija kojom se "klub" koristi svejedno plaši.

Ističu njihovi oponenti: Najveća prevara koju je vrag izveo jest to što je uvjerio ljude da ne postoji.  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju