Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za sada su evidentirane tek dvije dojave vezane uz klaunove ubojice u Hrvatskoj, ističe se u prioćenju.


Premda histerija vezana uz klaunove ubojice ni izbliza ne drma Hrvatsku kao Sjedinjene Američke Države ili Veliku Britaniju, za sigurnost građana zabrinuli su se i u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Vezani članci Policijski kombi, ilustracija Velika akcija USKOK-a i policije, pretražuju stanove i poslovne prostore: Bivši špijun i visokorangirani policajac odavali tajne? Gužve na autocesti prema moru Idete na put? MUP objavio upozorenja za vozače, promet će nadzirati i helikopterom

Baš kao što smo i mi to učinili u tekstu od srijede (pročitajte opširnije), policijski djelatnici su preporučili da se naprosto ne date uznemiravati, te da odmah nazovete 192 bude li vam kakva maskirana osoba pokušavala utjerati strah u kosti.

Podsjetimo, ludilo vezano uz takozvane klaunove ubojice krenulo je iz SAD-a, iz države u kojoj su pojedinci do te mjere terorizirali građane da je zatraženo očitovanje Bijele kuće.

Glasnogovornik Josh Earnest problem je preusmjerio na FBI, dok su britanske vlasti zamolile građane da ne preuzimaju pravdu u svoje ruke i na ulice izvele naoružane policajce u društvu potražnih pasa.

OVDJE pročitajte kako se poznati Hrvati misle braniti od klaunova.

O tome smo ponešto pisali prije desetak dana, pa sve relevantne informacije vezane uz ovaj doista neobičan fenomen možete pronaći OVDJE.

Prenosimo u nastavku priopćenje MUP-a u cijelosti:

"Zbog pojačanog interesa javnosti za pojavu klaunova koji na ulicama plaše građane, obavještavamo da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu.

Izvršenim provjerama utvrdili smo da su za sada evidentirane dvije takve dojave u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti potvrditi  ili opovrgnuti istinitost takvih dojava. Druge policijske uprave koje se spominju u medijskim natpisima zasad nisu zabilježile takve dojave.

Ukoliko građani raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih se na bilo koji način straši, u svakom slučaju mogu i trebaju o tome izvijestiti policiju pozivom na broj 192.

O svakoj takvoj dojavi policija će neodložno postupiti i ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti". 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju