Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je postao glavni krivac za najnovije sukobe između Kostarike i Nikaragve Google Maps je pokrenuo proces ispravljanja grešaka.


Kako donosi Daily News, u petak je Google priznao da je napravio grešku koja je dovela do spora oko granica dvije zemalja i kako će se potrudit da se sve ispravi što je prije moguće. Kako je objavljeno iz Google Maps, utvrdili su da je napravljena greška oko granice koja je naznačena 2,7 kilometara dalje od mjesta gdje bi trebala biti. Upravo ovaj podatak Eden Pastora, voditelj projekta pripajanja rijeke San Juan koja se nalazi na samoj granici dviju zemalja, iskoristio je kako bi opravdao upad vojske na teritorij Kostarike. Zbog upada Nikaragvanske vojske na teritorij Kostarike ova zemlja zatražila je i intrevenciju međunarodnih posrednika.

>> Nikaragva prekinula diplomatske odnose s Kolumbijom

Vezani članci Liječnici KBC-a Rijeka Korona ne posustaje, bolnice se pune: Liječnici upozoravaju - "Uzimanje ovih lijekova na svoju ruku povećava smrtnost" Uoči Uskrsnih blagdana pojačan promet na graničnom prijelazu Bregana 01 Gužve na Bregani: Unatoč mjerama, turisti dolaze u Hrvatsku provesti uskrsni odmor

>> Kostarika najsretnija zemlja na svijetu

Sukob oko granica koji je star gotovo dva stoljeća godina pojačao se sredinom listopada nakon što je Nikaragva zahtjevala da se granica uz  San Juana prepravi na stanje kakvo je bilo prije 150 godina. Kako opravdanje koristili su činjenicu da je rijeka promijenila svoj tok od dana kada su granice prvi put ucrtane.

Ovo nije prvi sukob koji je uzrokovan podacima dostupnima na Google Maps. Ranije ove godine Kambodža je zahtijevala da se na stranici isprave granice za koje su smatrali da nisu u skladu sa stvarnošću.