Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za teritorij

Google Maps u središtu međunarodnog sukoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je postao glavni krivac za najnovije sukobe između Kostarike i Nikaragve Google Maps je pokrenuo proces ispravljanja grešaka.

Kako donosi Daily News, u petak je Google priznao da je napravio grešku koja je dovela do spora oko granica dvije zemalja i kako će se potrudit da se sve ispravi što je prije moguće. Kako je objavljeno iz Google Maps, utvrdili su da je napravljena greška oko granice koja je naznačena 2,7 kilometara dalje od mjesta gdje bi trebala biti. Upravo ovaj podatak Eden Pastora, voditelj projekta pripajanja rijeke San Juan koja se nalazi na samoj granici dviju zemalja, iskoristio je kako bi opravdao upad vojske na teritorij Kostarike. Zbog upada Nikaragvanske vojske na teritorij Kostarike ova zemlja zatražila je i intrevenciju međunarodnih posrednika.

Pročitajte i ovo Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti" Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

>> Nikaragva prekinula diplomatske odnose s Kolumbijom

>> Kostarika najsretnija zemlja na svijetu

Sukob oko granica koji je star gotovo dva stoljeća godina pojačao se sredinom listopada nakon što je Nikaragva zahtjevala da se granica uz  San Juana prepravi na stanje kakvo je bilo prije 150 godina. Kako opravdanje koristili su činjenicu da je rijeka promijenila svoj tok od dana kada su granice prvi put ucrtane.

Ovo nije prvi sukob koji je uzrokovan podacima dostupnima na Google Maps. Ranije ove godine Kambodža je zahtijevala da se na stranici isprave granice za koje su smatrali da nisu u skladu sa stvarnošću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene