Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nikaragva prekinula diplomatske odnose s Kolumbijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikaragvanski predsjednik Daniel Ortega u četvrtak je izjavio da prekida diplomatske odnose s Kolumbijom zbog napada njezine vojske na logor marksističkih pobunjenika unutar ekvadorskog teritorija, koji je izazvao napetosti u Južnoj Americi.

Ortega, ljevičar koji je već snažno osudio napad, na konferenciji za tisak je rekao da prekida odnose s Bogotom iz "solidarnosti" s Ekvadorom čiji je predsjednik Rafael Correa u četvrtak bio u posjetu Nikaragvi, izvijestila je agencija dpa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagiralo i veleposlanstvo Smrtonosno upoznavanje uzelo osam života: I komičar pronađen mrtav, sve žrtve povezuje jedna stvar Odron u Kolumbiji operacija spašavanja VIDEO Snimljen stravičan trenutak: Odronila se planina, gomila blata i kamenja zatrpala automobile, među mrtvima i djeca

"Raskidamo s terorističkom politikom vlade kolumbijskog predsjednika Alvara Uribea, a ne s kolumbijskim narodom", rekao je Ortega, prenijela je agencija Reuters. On je rekao da će povući diplomatsko osoblje iz Bogote i u roku od nekoliko sati zatražiti da Kolumbija povuče svoje predstavnike iz Nikaragve.

Correa, koji vodi diplomatsku ofenzivu za dobivanje potpore, zauzvrat je zahvalio Nikaragvi na "tom izrazu solidarnosti".

Correa je istaknuo da ta kriza nije bilateralno pitanje već "regionalni problem" i naglasio da kolumbijska vlada "može destabilizirati cijelu Južnu Ameriku".

U napadu kolumbijskih snaga na pobunjenički logori na ekvadorskom teritoriju u subotu je ubijen Raul Reyes, jedan od čelnika Kolumbijskih revolucionarnih oružanih snaga (FARC).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene