Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretni su što žive

Kostarika najsretnija zemlja na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kostarika je zemlja čiji su stanovnici najsretniji na svijetu. Više od 85 posto stanovnika izjavljuje da su ‘sretni što žive’ u toj latinoameričkoj zemlji, piše u istraživanju koje je provela nevladina udruga The New Economics Fondation.

Kriteriji uzimaju u obzir stupanj zadovoljstva stanovnika ali i životni vijek i politiku vođenu u korist zaštite okoliša u svakoj zemlji. ‘U Kostariki životni vijek iznosi 78,5 godina, 85 posto stanovnika kaže da su sretni i zadovoljni svojim životom i zemlja nije daleko od pronalaska ravnoteže između potrošnje i prirodnih izvora’, ističe Nic Mars, jedan od autora studije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zastrašujući incident MOGLI SU MU POBROJATI ŠARAFE Airbus im proletio par metara iznad glave Slika nije dostupna A gdje je Miss Piggy? Novootkrivena vrsta žabe iznenadila javnost

Na drugom mjestu poretka koji obuhvaća 143 zemlje nalazi se Dominikanska Republika, još jedan turistički raj na Karibima, a na trećem Australija. Latinska Amerika je najblaženije područje jer zauzima devet od prvih deset mjesta. SAD zauzima tek 114. mjesto, a Zimbabve posljednje. U prethodnom poretku, objavljenom 2006., arhipelag Vanuatu u Pacifiku osvojio je prvo mjesto. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene