Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Relikt davnih vremena

FOTO Ružičasti puž?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jednoj 'magičnoj' planini u Australiji, živi vrsta puža golaća, koji bojom i veličinom plijeni pažnju. Radi se o ružičastom pužu dugom oko 20 sentimetara.

Na samo jednom mjestu u svijetu može se pronaći vrsta Triboniophorus aff. graeffei, odnosno veliki, ružičasti puž golać. To je planina Kaputar na sjeveru New South Walesa u Australiji, koja je visoka oko 1.500 metara.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

>> U vrtu pronašla divovskog puža koji prenosi meningitis!

No, i na toj planini, ružičasti će se golaći pojaviti samo na jednom mjestu i uvijek noću, kad se penju na drveće u potrazi za hranom. Njihova osebujna boja smatra se mehanizmom za kamuflažu.

Znanstvenici su tek nedavno potvrdili autohtonost te vrste i činjenicu da ih ima samo na toj planini, prenosi Huffington Post. taj je puž ujedno i ostatak pradavnih vremena.

Vulkanska reupcija prije 17 milijuna godina stvorila je rijedak raj za tu vrstu, no ukoliko nastupe čak i najmanje klimatske promijene na tom području, ono bi moglo nestati, kao i ovi jedinstveni puževi. Zbog toga se mjesto i smatra magičnim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene