Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golemi sluzavac

U vrtu pronašla divovskog puža koji prenosi meningitis!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je Teksašanka u vlastitom vrtu uočila divovskog sluzavca za kojeg se kasnije ispostavilo da je golemi afrički puž koji ljude može zaraziti meningitisom i drugim opasnim boleštinama.

Znanstvenici u Houstonu upozoravaju svoje sugrađane na izrazito opasne puževe koji nose virus meningitisa, a prijenosnici su i raznih opasnih parazitskih boleština koje za ljude mogu biti i smrtonosne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Katastrofa u Teksasu Hrvat iz Houstona: Pojedine su četvrti kao otoci, uveden je policijski sat, velik dio grada još je pod vodom Slika nije dostupna Poginule najmanje 22 osobe Poplave i dalje prijete Teksasu, tropska oluja pogodila Louisianu: New Orleans se priprema za najgore

Riječ je o golemim afričkim puževima, a u gradu su se pojavili nedavno. Kako javlja NBC News, zasad nije jasno kako su dospjeli u Teksas.

>> VIDEO Floridu preplavili puževi 'monstrumi'

Za otkrivanje njihove prisutnosti zaslužna je jedna žena koja je divovskog puža fotografirala u vlastitom vrtu. Slike je poslala u lokalni istraživački centar, a znanstvenici su ondje, nakon što su utvrdili o kojoj je točno vrsti puža riječ, javnost upozorili da ih ni slučajno ne diraju te da, ako i dođu u kontakt s njima, temeljito operu ruke.

Afrički divovski puž svakog mjeseca izlegne stotinjak jaja, a nedavno je iz Floride stigla vijest o pravoj invaziji tih sluzavaca.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene