Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjetnost

FOTO Konzumiranje droga je loše, ali ovo je lijepo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Droga je loša i treba je izbjegavati. S druge strane, brojna umjetnička djela nastala su upravo pod utjecajem tih zabranjenih i po zdravlje štetnih supstanci.

Njemačka umjetnica Sarah Schönfeld napravila je posve direktan umjetnički pristup prema drogama, u kojem su umjetnički modeli upravo različiti tipovi droga pod povećalom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ispod nogu suvozača Policajci zaustavili automobil pa uočili sumnjivu vrećicu: Njihova sumnja bila je opravdana Heroin na PGP Gruda - 1 PGP Gruda FOTO/VIDEO U dva dana policija uhvatila trojicu dilera iz Albanije, pokušali su prošvercati heroin

Ona je više vrsta droga rastopila te ih snimila tako što ih je namazala na izloženu negativ traku klasičnog fotoaparata. Svaka od droga, bilo da je legalna ili ilegalna, koju je koristila, reagirala je drugačije na negativu.

Nakon što bi reakcija prestala, njemačka umjetnica bi uvećala negativ i snimila rezultate. Kolekciju je objavila u knjizi "All You Can Feel" (Sve što možete osjetiti), a njezin rad možete vidjeti i na njezinoj web stranici.

Pogledajte dio njezinog umjetničkog rada u fotogaleriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene