Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pobješnjeli kineski seljak, šetajući šumom primijetio je erotsko fotografiranje i tom nemoralu odlučio stati na kraj.


Vičući i mlatarajući povećom granom, koju je uzeo s tla, 60-godišnji Shen Guoxian obrušio se na više od deset fotografa, koji su s šumski park Shenxiandong u centralnoj kineskoj provinciji Henan, odabrali za svoj golišavi foto session. 'Ovi ljudi su tu kako bi pravili gole fotografije, što je prljavo i zagađuje okoliš. To je naštetilo i obiteljskim vezama u selu', naglasio je Shen.

Slučajno otkriveni

Vezani članci Policijska traka, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Nesreća u Puli: Udario pješaka autom, vozio ga na haubi, a onda se zabio u parkirani automobil He Jiankui, Kinesko južno sveučilište znanosti i tehnologije Stvorio GMO bebe: Kineski znanstvenik koji je šokirao cijeli svijet osuđen na 3 godine zatvora

Na fotografiranje je nabasao, sasvim slučajno, jedan od seljaka, a ubrzo nakon toga obavijestio je i ostatak sela da dođu vidjeti što se događa. Nekolicina seljana se ubrzo i okupila, no nisu svi reagirali kao moralni fanatici, već su značajno promatrali 'umjetničko' fotografiranje. Uto su se pojavile i supruge seljaka te je došlo do prepirki, a tek nakon nekoliko sati od početka fotografiranja, istupio je moralni Shen te granom napao fotografe.

Jedan od fotografa požalio se na seljake i njihov konzervatizam seljana, a drugi je dodao kako je 'umjetnost tijela visoka umjetnost'. 'Ljudsko tijelo je najljepši uradak majke prirode', zaključio je neimenovani fotograf. Voditelj parka Wu Guangwei pokušao je smiriti strasti, ali je na kraju dodao kako svi imaju pravo fotografirati se u parku, no kako je teško balansirati između onoga što seljaci odobravaju i onoga što fotografi žele.