Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U karlovačkoj Općoj bolnici netko je u petak skinuo zaštitnu ogradu na prilazu trijažnom šatoru, upao unutra i fotografirao osobe koje su stigle na testiranje na koronavirus, javila je u kratkoj poruci glasnogovornica Županijskog stožera Civilne zaštite Ivana Rumenović Novinić.


Naime, riječ je o fotografiranju djelatnika bolnice i ljudi koji su jutros iz Ogulina došli na testiranje na novi koronavirus, a zasad nije jasno je li to radoznali građanin, slučajni prolaznik ili fotoreporter, rekao je ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić. Dodao je kako to može rezultirati objavom i nedopustivim etiketiranjem mogućih pacijenata.

Vezani članci Slika nije dostupna Poslali dramatični apel: Pogledajte kako danas izgleda COVID odjel karlovačke bolnice Slika nije dostupna Blokirali dio bolnice: U Karlovcu pod punom zaštitnom opremom uspješno porodili COVID pozitivnu majku

Uz riječi da je to "ozbiljna situacija", novinare je u grupi na Viberu osnovanoj u vezi s radom Stožera Civilne zaštite radi borbe protiv COVID-19, glasnogovornica Rumenović Novinić upitala je li netko od medija u toj grupi poslao fotografa.

"Pitam prvo vas jer su ravnatelju za vrijeme brifinga javili da su imali proboj novinara u šator. Je li stvarno netko od vas prošao preko svih zaštitnih barijera u bolnici kako bi fotografirao osobe koje su došle iz Ogulina? Nadam se da su informacije krive", rekla je glasnogovornica.

Iz nekoliko redakcija dobila je odgovor da oni nisu, štoviše nazvali su to ekshibicionizmom, a ne novinarstvom.

Na prilazu karlovačkoj Općoj bolnici dva su trijažna šatora za odvajanje pacijenata u dvije bolničke zgrade. U jednu idu oni za koje se sumnja na COVID-19 ili je on potvrđen, a u glavnu bolničku zgradu propuštaju se ostali pacijenti, ali samo oni s višim stupnjem hitnosti i stručnom procjenom je li im neki tretman nužan u uvjetima globalne zdravstvene krize ili se on može odgoditi. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju