Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne to nije lava

'Vatropad' koji očarava: 'Svi smo desetak minuta bili zapanjeni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fenomen u Nacionalnom parku Yosemite, poznat pod nativom 'vatropad', nema nikakve veze s vatrom.

Ne, to nije lava koja teče niz liticu, već samo iluzija vatre koja pada niz vodopad Horsteil u Nacionalnom parku Yosemite u SAD-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prirodni fenomeni VIDEO: Prirodni 'vatropad' snimljen u Yosemite parku Slika nije dostupna Tresla se brda... Od najavljenog solarnog vjetra ostalo samo polarno svjetlo

Ljudi ga zovu 'vatropad' i potpuno je prirodan fenomen koji se događa kada kut zalazećeg sunca osvjetljava vodopad, piše CNN.

'To je način na koji svjetlost sunca pada i uzrokuje da vodopad svijetli', objasnila je zaposlenica u parku Ashley Mayer. Ovaj je fenomen vidljiv jednom godišnje i traje nekoliko tjedana u veljači.

'Krajem veljače, često ćete vidjeti fotografe koji pokušavaju objektivom zabilježiti prizor prilikom zalaska sunca', stoji u brošuri Nacionalnog parka.

Ako želite snimiti crvenkasti i narančasti sjaj, u Parku preporučaju da to učinite s pozicije područja za piknik, El Captain.

'Kada je vodopad počeo svijetliti, nisam mogao vjerovati što vidim. Svi smo desetak minuta bili zapanjeni', rekao je jedan od fotografa koji se nalazio u El Captainu.

Intenzitet svjetla ovisi o tome koliko vode teče vodopadom tijekom dana kada je sunce obasjava pod pogodnim kutom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene