Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarna krajnost

'Felixa je u skoku s ruba svemira čuvala srpska ikona Bogorodice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dovođenju Felixa Baumgartnera u navodnu vezu s pravoslavnom vjerom, pojavila se priča o Bogorodici u Felixovu džepu.

Maestralni skok Felixa Baumgartnera s ruba svemira fascinirao je mnoge, no neki su otišli u bizarnu krajnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skok s 41.842 metra VIDEO Skokom iz svemira oborio rekord koji se smatrao neoborivim - 'Bila je to divlja, divlja vožnja' Slika nije dostupna Crtež padobrana FOTO Felix već s pet godina 'predvidio' svoj skok s ruba svemira!

>> Potpuno drugačija verzija Felixovog skoka s ruba svemira!

Kako piše Slobodna Bosna, dio medija u Srbiji i Republici Srpskoj Felixov je uspjeh pripisao nikome drugom do pravoslavnoj ikoni Bogorodice s Hilandara, čiji je lik tobože nosio u džepu specijalnog odijela! Dapače, banjalučke su Nezavisne novine čak objavile fotomontažu na kojoj Felix, umjesto originalne verzije s dva prsta, pozira veselo pokazujući tri prsta.

Sve je, čini se, krenulo u jednom beogradskom dnevniku, koji je s Twittera prenio čestitku navodnog bivšeg Felixovog kolege iz vojske. 'Bravo prijatelju moj, tvoja hrabrost je ravna hrabrosti antičkih divova i zato sam znao da će te ikona majke Božje iz grčkog manastira Hilandar koju si imao u džepu, sigurno sačuvati tijekom herojskog leta'.

Na to su se 'ulovile' Nezavisne i u članku napisale: 'Iako je, očigledno nedovoljno upućen u povijest, Baumgartnerov vojni drug greškom napisao da je Hilandar grčki manastir, sasvim je jasno da je novog planetarnog junaka i rekordera kroz nevjerojatan let od nebeskog svoda do zemlje čuvala srpska ikona Bogorodice'. Nakon toga slijedi i suptilna aluzija na moguće Baumgartnerovo pravoslavno porijeklo.

U završnom komentaru, Slobodna Bosna navodi da je 'za očekivati da ćemo u narednim danima, zahvaljujući spomenutim medijima, ekskluzivno 'otkriti' Felixove pravoslavne korijene iz sedmog koljena čime bi, konačno, bila i znanstveno potvrđena teza o Srbima kao 'nebeskom narodu''.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene