Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Felix Baumgartner već je s pet godina znao da će skočiti iz svemira. Dokaz je njegov crtež kojeg je sačuvala njegova majka.


Naime, Felix je s pet godina nacrtao sebe kako skače padobranom, dok ga je njegova obitelj promatrala odozdo, a na slici je i veliko nasmijano Sunce. Crtež je poklonio svojoj majci koja ga je sačuvala i vratila ga Felixu kada je sa 17 godina prvi puta skočio padobranom.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Nove snimke skoka s ruba svemira, s Felixova skafandera! Slika nije dostupna 'Felixa je u skoku s ruba svemira čuvala srpska ikona Bogorodice'

>> VIDEO Odgovor Felixu: 10 centimetara čistog uzbuđenja

Kako piše Guardian, psiholozi već dugo znaju da dječji crteži često reflektiraju njihov unutranji svijet. Djeca kroz umjetnost, kao i odrasli ljudi, izražavaju svoje misli i emocije. Tako 'mali Felix' nije jedini koji je predvidio vlastito zanimanje.

Isti slučaj imao je i Tom Daley, svjetski prvak u skokovima u vodu, koji se s devet godina nacrtao pokraj bazena u položaju za skok u vodu. Uz sve to nacrtao je i olimpijske krugove i napisao 'Lonodnj 2012.'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook