Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Siromaštvo čovjeka može natjerati na svašta, a da je to doista tako svjedoči i slučaj jednog kineskog farmera koji je, navodno, sam sebi amputirao nogu.


Zheng Yanliang je 47 – godišnji farmer koji tvrdi da je sam sebi amputirao nogu jer si nije mogao priuštiti liječnika. Kako piše Daily News, Yanliang nije imao dovoljno novca da ode liječniku pa je, nakon što mu se stanje zakompliciralo zbog krvnog ugruška, pilom i nožem sam sebi amputirao nogu.

>>
Nevjerojatan pothvat: Na čelu mu uzgojili novi nos!

Vezani članci Umirovljenici, ilustracija - 2 Izvještaj o ljudskim pravima: Stagnacija i nazadovanje u prošloj godini. Posebno pogođene osobe u riziku od siromaštva Slika nije dostupna Ubio i raskomadao oca, a dijelove tijela koristio kao stalak za televizor

Yanliang je kazao tamošnjim medijima da je bol u nozi prvi put osjetio u siječnju 2012. Liječnici su mu propisali lijekove koji mu nisu baš pomogli. Nakon toga, njegovo se zdravstveno stanje pogoršalo pa je farmer odlučio stvar uzeti u svoje ruke i u travnju prošle godine je, kako tvrdi, sam sebi amputirao nogu.

'Koristio sam nož kako bi razrezao kožu, tako da sam mogao vidjeti kost', kazao je tamošnjim medijima koji su odmah prenijeli njegovu priču. No, javnost je podijeljena, mnogi sumnjaju u istinitost njegovih tvrdnji.

Navodno mu se treba amputirati i druga noga, no ovoga puta će to učiniti liječnik Zhang Qiang i to besplatno.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook