Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kompanije koje prodaju proizvode za ljepotu, dobro znaju koji dan u tjednu trebaju najviše reklamirati svoje proizvode.


Ponedjeljak ujutro nikome nije drag. U velikoj smo žurbi ili previše umorni, a još uvijek se oporavljamo i od vikenda. Upravo ponedjeljkom se osjećamo najružnije, a prema jednom istraživanju našu nesigurnost toga dana iskorištavaju kompanije koje prodaju proizvode za ljepotu.

Vezani članci DokiShop - Brashy 1 Evo kako da tvoja koža bude glatka poput porculana! Slika nije dostupna Ova žena je obrijala svoje lice - Pogledajte i zašto je to učinila

Istraživanje je provela londonska medijska agencija kako bi otkrila kada se žene osjećaju najneprivlačnije i kako bi u slabu točku iskoristile upravo kompanije koje prodaju proizvode za ljepotu.

Razlozi zbog kojih se žene osjećaju najružnije ponedjeljkom su stres, manjak motivacije, te fizički i emotivni efekti vikenda koji se vide na licu. S druge strane, najbolje se osjećaju četvrtkom, kada je radni tjedan pri kraju, a vikend blizu.

>>Nove rasprave oko kave: Štetna ili dobra za zdravlje

Kompanije koriste i jedan i drugi podatak prilikom reklamiranja svojih proizvoda. Naime, na neke žene je lakše utjecati kada se osjećaju loše, a na neke kada se osjećaju bolje. Tako ponedjeljak postaje dan kada se mušterije ohrabruju da učine nešto kako bi bile lijepe, a trikovi vezani za šminakanje i doijevanje postaju najpopularniji. Četvrtkom se reklamiraju aktivnosti vezane za dobar izgleda, kako se odjenuti za vikendi i gdje ići u kupovinu, piše Blic.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook