Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glave na cjeniku

Doktor Smrt prodaje ljudska tijela po 511 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni profesor anatomije Gunther von Hagens, poznatiji pod imenom 'Doktor Smrt', prodavat će dijelove tijela preko interneta.

Doktora Smrt proslavila je znanstvena tehnika 'plastinacije' kojom se iz tijela odstranjuju tekućine i salo koji se zamjenjuju plastičnom smolom. Osim što je tako postao slavan, Hagens je postao i multimilijunaš.

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri... Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

Tijela koja se prodaju mogla su se vidjeti na njegovim izložbama 'Svijet leševa', a inačica ovakve vrste izložbe je bila i u Zagrebu.

Dijelovi tijela u prodaji će biti od 3. studenog, a kompletno tijelo može se kupiti za oko 511 kuna (61,733 funti). Samo torzo košta oko 419 kuna (50,154 funti), dok su glave na cijeni od 159 kuna (19,495 funti). U ponudi su i dijelovi životinja.

Ipak, Doktor Smrt je inzistirao da dijelove mogu kupiti samo znanstvenici i medicinski stručnjaci. Njemački rimokatolici osudili su inicijativu. Nadbiskup Robert Zollitsch je apelirao na političare da zabrane prodaju jer se time ne odaje počast mrtvima.

Hagensova tvornica 'Plastinarium' u Bandenburgu zapošljava 200 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene