Hvataju li vas napadaji panike kada vidite ovu mladu majku s djetetom na leđima i staricu kako u malenoj improviziranoj žičari klize niz čelični kabel iznad dubokog kanjona?


Kanjon koji se nalazi u jugozapadnoj kineskoj provinciji Guizhou, dobok je 140 i širok 80 metara. U dnu kanjona je rijeka koja siromašno planinsko selo Hondge odvaja od vanjskog svijeta. Kako put završava pred kanjonom mještani ga zovu 'slijepa ulica'. 

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Veliko otkriće: Ispod 3 kilometra leda leži najveći kanjon na svijetu! Slika nije dostupna VIDEO Zapanjujuće akrobacije iznad kanjona dubokog 330 metara

>> Stravično: Pogledajte kuda ova djeca putuju do škole!

Kako bi mogli brže putovati kroz kanjon 2001. godine je preko njega sagrađena žičara. Prije toga mještani su se morali 2 do 3 sata po strmim liticama spuštati i penjati kako bi prešli na drugu stranu. Nisu izostale ni nesreće. U posljednjoj su nakon pada u rijeku život izgubile dvije mlade djevojke.

Otkako je prije 11 godina stavljena u uporabu žičarom upravlja 55-godišnja Gu Fengshu. Ona i još dvoje mještana su je i napravili od čeličnog kabela, najlonskog konopa, košare za prijevoz i nekoliko prstenova. Kada prevozi nekoga od mještana ona povlači uže i na taj način pokreće žičaru s jednog kraja kanjona na drugi.

Prije nekoliko godina mještani su u dnu kanjona preko rijeke izgradili most, no taj se most smatra još opasnijim od improvizirane žičare.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.