Hvataju li vas napadaji panike kada vidite ovu mladu majku s djetetom na leđima i staricu kako u malenoj improviziranoj žičari klize niz čelični kabel iznad dubokog kanjona?


Kanjon koji se nalazi u jugozapadnoj kineskoj provinciji Guizhou, dobok je 140 i širok 80 metara. U dnu kanjona je rijeka koja siromašno planinsko selo Hondge odvaja od vanjskog svijeta. Kako put završava pred kanjonom mještani ga zovu 'slijepa ulica'. 

Vezani članci Ilustracija klanca Raganello (Foto: ALFONSO DI VINCENZO/IPA/PIXSELL) Najmanje petero ljudi poginulo tijekom izleta u klancu u južnoj Italiji Slika nije dostupna TALAČKA KRIZA Džihadisti oteli Norvežanina i Kineza, traže otkupninu

>> Stravično: Pogledajte kuda ova djeca putuju do škole!

Kako bi mogli brže putovati kroz kanjon 2001. godine je preko njega sagrađena žičara. Prije toga mještani su se morali 2 do 3 sata po strmim liticama spuštati i penjati kako bi prešli na drugu stranu. Nisu izostale ni nesreće. U posljednjoj su nakon pada u rijeku život izgubile dvije mlade djevojke.

Otkako je prije 11 godina stavljena u uporabu žičarom upravlja 55-godišnja Gu Fengshu. Ona i još dvoje mještana su je i napravili od čeličnog kabela, najlonskog konopa, košare za prijevoz i nekoliko prstenova. Kada prevozi nekoga od mještana ona povlači uže i na taj način pokreće žičaru s jednog kraja kanjona na drugi.

Prije nekoliko godina mještani su u dnu kanjona preko rijeke izgradili most, no taj se most smatra još opasnijim od improvizirane žičare.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.