Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri dvanaestice

Danas je 12.12.2012. godine: Evo zbog čega je današnji datum poseban!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Datum 12.12.2012. vrlo je zanimljiv datum iz nekoliko razloga, a mnogi će ga obilježiti na sebi svojstven način.

Ovaj je dan koji je poseban za numerologe i to zbog tri dvanaestice koje se pojavljuju u datumu, a 12 je vrlo jedinstven, zanimljiv i koristan broj. Korisnost tog broja proizlazi iz djeljivosti. Naime, postoji relativno malo malih brojeva koji mogu biti ravnomjerno podijeljeni u toliko podskupova, a 12 je jedan od njih.

Da je ovo poseban broj 'znaju' i igre na sreću. Naime, rulet posebno voli broj 36 (3X12), a i na kockicama, koje se najčešće bacaju u paru, imate i po dvije šestice. Osim toga, numerolozi tvrde da je ovo fantastičan dan za 'nove početke' , odnosno za pokretanje novih stvari.

>> Spremajte sve na USB, najavljuju kaos na internetu!

Isto tako, u godini je 12 mjeseci, a dan ima 24 sata (2x12) od samog početka mjerenja vremena. Najbolji način je razmišljati o 12 kao o 0, tj. kao o početku vremenskoga razdoblja, a ne kraju. Dakle, 12:00 je početak novog dana i početak poslijepodneva.

Dvanaest je horoskopskih znakova. Svrha zodijaka je sinkronizacija i mapiranje prostora i vremena. To se postiže dijeljenjem ekliptike u 12 zona. Svaku zonu izjednačava 30 stupnjeva koji zajedno daju 360 stupnjeva svemira kojeg mi vidimo. Drugi izraz za 'zonu' je 'podjela', a svaka podjela ima svoj jedinstven naziv i znak. Ljudi koji su rođeni na današnji dan po horoskopu su strijelci. Više o posebnosti ovog datuma pročitajte OVDJE.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SJAJAN POPUT MLADOG MJESECA Meteor iznad Zadra uznemirio građane: Ne pripada niti jednom poznatom meteorskom roju Jurica Protić ugostitelji nezadovoljni Svadbe za uporne, hrabre i one koji se pod svaku cijenu žele oženiti: "Ovo je Pirova pobjeda"

Današnji je dan astronomsko društvo pacifika proglasilo danom racionalnoga razmišljanja, a za danas je zakazano i jako puno vjenčanja. Kapelice za vjenčanja u Las Vegasu imaju čak 40 različitih ponuda za vjenčanja na današnji datum, a šest od tih mogućnosti uključuju Elvisa Presleyja u raznim kombinacijama.

Datum će ostati upamćen i po tome što je danas Benedikt XVI. poslao prvu službenu poruku preko Twittera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene