Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premda nije u pitanju kvantna fizika, čini se da zadatak zadaje probleme neočekivano velikom broju ljudi.


Čini se da se internetsku publiku ne može umoriti kada su u pitanju razne glavolomije. U zadnje su vrijeme osobito postali popularni matematički zadaci, pa je tako unatrag par dana i ovaj zaintrigirao ljude iako traži tek osnovno poznavanje redoslijeda operacija.

Vezani članci Slika nije dostupna U radnoj bilježnici za prvašiće postavili zadatak na kojem i odrasli padaju, pokušajte ga riješiti Slika nije dostupna Ovaj su zadatak namijenili PRVAŠIĆIMA, a neće ga ni mnogi među vama znati riješiti

Utoliko smo uvjereni da će se većina vas bez problema snaći, premda autor sljedećeg videa ističe da je tek 60% Japanaca u dvadesetim godinama došlo do točnog odgovora. 

Jesu li pretjerali? Ovaj je zadatak iz matematike razbjesnio brojne roditelje

Taj je podatak pronašao na japanskim blogovima, na kojima se ujedno ističe i to da je isti zadatak prije 30 godina bez problema moglo riješiti 90% njihovih tadašnjih vršnjaka.

Ako je tome doista tako, imamo li i u Hrvatskoj sličan problem? Pogledajte zadatak, a ukoliko niste sigurni jeste li došli do točnog rješenja, pokrenite video u kojem je sve objašnjeno.

View post on imgur.com