Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova glavolomija

Da vas vidimo matematičari, možete li riješiti sljedeći zadatak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda nije u pitanju kvantna fizika, čini se da zadatak zadaje probleme neočekivano velikom broju ljudi.

Čini se da se internetsku publiku ne može umoriti kada su u pitanju razne glavolomije. U zadnje su vrijeme osobito postali popularni matematički zadaci, pa je tako unatrag par dana i ovaj zaintrigirao ljude iako traži tek osnovno poznavanje redoslijeda operacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Da nisu pretjerali? Ovaj su zadatak namijenili PRVAŠIĆIMA, a neće ga ni mnogi među vama znati riješiti Slika nije dostupna Glavolomija Zadatak koji još uvijek izluđuje: Koliko ste trokuta u stanju pronaći?

Utoliko smo uvjereni da će se većina vas bez problema snaći, premda autor sljedećeg videa ističe da je tek 60% Japanaca u dvadesetim godinama došlo do točnog odgovora. 

Jesu li pretjerali? Ovaj je zadatak iz matematike razbjesnio brojne roditelje

Taj je podatak pronašao na japanskim blogovima, na kojima se ujedno ističe i to da je isti zadatak prije 30 godina bez problema moglo riješiti 90% njihovih tadašnjih vršnjaka.

Ako je tome doista tako, imamo li i u Hrvatskoj sličan problem? Pogledajte zadatak, a ukoliko niste sigurni jeste li došli do točnog rješenja, pokrenite video u kojem je sve objašnjeno.

View post on imgur.com

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene