Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbolji poklon jest romantičan i poseban dar. Kod darivanja za Valentinovo morate uzeti obzir koliko dugo ste vas dvoje u vezi, jeste li u braku već dugi niz godina ili je vaša veza tek na početku.


Poklanjanje cvijeća, čokolade i nakita za Valentinovo, relativno je novijeg datuma, odnosno postalo je popularno u drugoj polovici 20.stoljeća.

Crvena ruža kao simbol ljubavi

Vezani članci Prirodna inspiracija Umjesto šminke koristi prirodu, mislite li da će se njezin stil proširiti? Slika nije dostupna Muž dvije godine sadio cvijeće kako bi vratio volju za životom bolesnoj ženi

Cvjećari su pojačali narudžbe, tražeći pretežito crvene ruže, jer je, kažu, ruža simbol ljubavi i hit u besparici, kada se manjina kupaca odlučuje potrošiti stotinjak i više kuna na raskošan buket. Nažalost, po naše gospodarstvo, čak 90 posto ruža, koje će se kupiti za Valentinovo u Hrvatsku je stiglo iz Južne Amerike i Nizozemske. Nažalost, neke čak niti ne mirišu, jer su hibridne - lijepe i velike, ali nemirišljave. Naši proizvođači ruža stoga su rijetki. Uvoz ovoga cvijeća lani je dosegnuo gotovo 5 milijuna dolara.

Klasika je vječna: čestitka ili čokoladna bomboniera

Prvu čokoladnu bombonieru, koja je napravljena specijalno za Valentinovo, osmislio je 1868.godine britanski chocolatier Richard Cadbury. Osim po broju čestitaka, Valentinovo je treći najznačajniji dan i za cvjećare, nakon Božića i Majčinog dana, a prema istraživanjima čak 73 posto kupaca cvijeća na Valentinovo su - muškarci. Prodaja čokolade, barem u Americi, svakog Valentinova utrži čak milijardu dolara, dok se na globalnoj razini tog dana u ime ljubavi potroši 14 milijardi dolara.

Dijamanti su (ipak) vječni

Početkom '80-tih godina prošlog stoljeća, draguljari su pokrenuli veliku reklamnu kampanju, a sve s ciljem popularizacije poklanjanja tih 'najboljih djevojčinih prijatelja', kako im je pjevušila Merlinka.

>> Dolazi Valentinovo: Donosimo listu idealnih poklona za svačiji džep!

Možda je upravo to i razlog, zbog kojeg je 14. veljače najpopularniji dan za prosidbu ?

Originalnost i romantika, kao najbolji dar

Pokušajte osmisliti neko ugodno iznenađenje. Razmislite o cvijetu, koji ćete s posebnom, romantičnom porukom, dostavom isporučiti najdražoj na radno mjesto. Vašeg će dragog zasigurno razveseliti i miris najdražeg mu jela ili slastice. Romatično pismo također je jedan od najosobnijih poklona, koji možete darivati, a ženama uvijek više znači od skupog parfema ili nekog neosobnog dara.

S romantičnim poklonom za Valetinovo pokazujete svoju odanost, privrženost i bliskost. Umjesto kreditne kartice, koristite svoju maštu i kreativnost i stvorite poseban poklon, od stvari koje vas asociraju na vrijeme koje ste proveli zajedno ili na period u kojem ste se počeli zaljubljivati.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook